ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε για το επόμενο Δ.Σ. η απόφαση για την Επιτροπή Διαβούλευσης

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού η λήψη απόφασης για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον νόμο για τον «Καλλικράτη».
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης
http://www.eetaa.gr/kallikratis/support/Kanonismoi/d_epitropi_diavoulefsis.pdf
Διαβάστε περισσότερα...

Terzoglou Hair studio.Προσφορά

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τους πελατες του ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ!
ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ Μ Ο Ν Ο * 1,99 Ε* (τεμαχιο extension)
(Οι προσφορές αφορούν extensions και προϊόντα που υπάρχουν και ισχύουν μέχρι την εξάντληση του αποθέματος. Όλες οι τιμές είναι μετρητοίς)
Κομμωτήριο ανδρών - γυναικών Ρωμανού 3, Περαία Θεσσαλονίκη
Τηλ. 23920 76025 Κιν. 6939 395961
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνικό πρόγραμμα με . . . Καλλικρατική τεχνική.

Αρθρο του Προέδρου Δ.Σ.Θερμαικού κου Στεφανίδη Κυριάκου:
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-3-2011 ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης. Δεν ικανοποίησε ούτε καν τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κο Βογιατζή Ι., παρ’ όλη την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και οι Υπάλληλοί του για να το ολοκληρώσουν.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας έχει μεταβατικό χαρακτήρα, για πολλούς λόγους:
Α) Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η συνένωση των 3 δήμων στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πρέπει να συνενωθούν δήμοι οι οποίοι έχουν τελείως διαφορετικά και ανομοιογενή χαρακτηριστικά, όπως διαφορετική νοοτροπία των δημοτών, διαφορετική στυλ διοίκησης, διαφορετικές υποδομές, διαφορετικό αναπτυξιακό προσανατολισμό, κλπ. Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν το σύνολο των Καλλικρατικών Δήμων, ενώ λιγότερα προβλήματα φαίνεται να έχουν οι μεγάλες πόλεις του Νομού μας όπως η Θεσσαλονίκη και η Καλαμαριά. Εν τω μεταξύ από τον Καλλικράτη υπάρχουν ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς την ανάλογη υποστήριξη από το Υπουργείο εσωτερικών. Μέσα σε λίγους μήνες καλούμαστε να συγκροτήσουμε όλα τα προβλεπόμενα όργανα και τον κανονισμό λειτουργίας τους, περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, που θα διευκρινίσουν τις ασάφειες των νόμων, των αποφάσεων και των τροπολογιών. Σημαντικοί σταθμοί για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου (που ακόμα εκκρεμούν) αποτελούν: η Κατάρτιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, η ανάθεση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών στους υπαλλήλους, η Οικονομική Διαχείριση και ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, η συγχώνευση των επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων, η λειτουργική ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, η διαχείριση προσωπικού, οι μετατάξεις, κλπ.
Β) Σημαντική επίσης είναι η έλλειψη μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού του Δήμου, κάτι το οποίο θα γίνει όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη μέχρι το φθινόπωρο. Με το Πενταετές Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διατυπωθούν, θα μελετηθούν και θα ιεραρχηθούν τα προβλήματα του νέου μας δήμου. Από εκεί και πέρα το Τεχνικό Πρόγραμμα θα καταρτίζεται και θα υποβάλλεται μαζί με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και τον Προϋπολογισμό, αρχικά στην Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γ) Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η απογραφή των οικονομικών, οπότε δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας. Μια αδρή, αλλά ζοφερή εικόνα των οικονομικών μεγεθών περιέγραψε ο αντιδήμαρχος κος Κούτουκας, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν έργα με ιδίους πόρους.
Κάθε νοήμων που θα διαβάσει τα παραπάνω επιχειρήματα αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι απλώς διαχειριστικό. Το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2011 έγινε γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα. Ξεκινά από αφετηριακή βάση με κεντρικό στόχο την εξυγίανση και εξορθολογισμό των παρεχόμενων τεχνικών υπηρεσιών του νέου δήμου προς τους πολίτες. Δεν εμπεριέχει κανένα ύποπτο στοιχείο για συμφεροντολογική διαχείριση των κονδυλίων (όπως κατακερματισμό των έργων και την απ’ ευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένους εργολάβους – πρακτικές συνήθεις σε άλλες διοικήσεις). Δε προβλέπεται, αλλά και δεν μπορεί να γίνει δημόσια διαβούλευση (όπως κάποιοι ισχυρίζονται), και κυρίως δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης (και μάλιστα από κάποιους ανεύθυνους που οδήγησαν τον δήμο μας σε οικονομική ασφυξία). Σημαντικό για την επιτυχία του Τεχνικού Προγράμματος αποτελεί η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η εργατικότητα και οι εξειδικευμένες γνώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, αλλά και η διάθεσή του για τροποποιήσεις αν, όταν και όπου χρειαστούν. Θετικά στοιχεία του Τεχνικού Προγράμματος αποτελούν τα διεκδικούμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, τα οποία σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Αθανασιάδη ξεπερνούν τα 17.000.000 ευρώ και είναι στο χέρι μας να τα «τρέξουμε» για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκδρομή στην Πόλη.

Το Τσουνάμι και η Τσούχτρα του Θερμαικού διοργανώνουν 4ήμερη (3 διανυκτερεύσεις)
 ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
12,13,14 ΚΑΙ 15 ΜΑΙΟΥ
150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ με πρωινο,
ξεναγηση στους παλαιους Επιβατες,Οικονομιο.Σιλιβρια. αναλυτικο προγραμμα σε λιγες μερες...
δηλωστε συμμετοχη..στα τηλέφωνα 6932349464 Κον Γιώργο Καριώτη και 6974668223 Κον Δημήτρη Τσιαουσίδη.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η απόθεση σκουπιδιών στα Τσαίρια !!!!!!

Χθές έκανα ανάρτηση για την χωματερή στα Τσαίρια πιστεύοντας ότι δεν θα συνεχιστεί άλλο η ίδια κατάσταση.Σήμερα διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν την απόθεση σκουπιδιών αυτοκίνητα του Δήμου(και σίγουρα δεν ευθύνονται οι οδηγοί)με εντολή των αρμόδιων υπευθύνων.Οι φωτογραφίες είναι σημερινές!!Παρότι το Τοπικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του αποφάσισε την κατάργηση της χωματερής συνεχίζεται η απόθεση σκουπιδιών..

διαβάστε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Περαίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΙΑΣ
Αριθ.Αποφ 06/2011
(ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 02/25-01-2011 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.

Περίληψη: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ
Στην Περαία, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00μ.μ στα Γραφεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, Λογοθέτου 2, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού, ύστερα από την με αριθμ πρωτ 03/24/01/2011 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας κου Αλεξιάδη Σταύρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 88 παρ 2 του Ν.3852/10.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο έντεκα (11) μελών βρέθηκαν παρόντα και τα έντεκα (11) μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2. ΛΙΓΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (ΑΧΙΛΛΕΥΣ)
3. ΒΛΟΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
4. ΓΚΑΓΚΑΜΑΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
5. ΚΑΡΑΓΑΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΡΕΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
7. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
8. ΧΟΧΛΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
11. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την Κα Γιάγκου Αικατερίνη, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Θερμαϊκού κατόπιν της ανάθεσης καθηκόντων ειδικού γραμματέα από τον Δήμαρχο με την υπ΄αριθμ 4/16/03-01-2011 απόφαση.
Μετά τη διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας εισηγήθηκε το 5ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορά την χωματερή για τα ογκώδη στην Περαία.
Σύμφωνα με το άρθρο 83 παρ 2 ζ,η του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87α/07-06-2010), το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας διατυπώνει προτάσεις που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Πρόεδρος εισηγείται τα ογκώδη από την Αγία Τριάδα και τους Νέους Επιβάτες να μην πετιούνται στην χωματερή της Περαίας
Ο Κος Καραγάτσογλου εισηγείται την κατάργηση τελείως της χωματερής
.
Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή θέσεων και απόψεων και αφού έλαβε υπόψη:
1) Tην εισήγηση του Προέδρου.
2) Το άρθρο 83 παρ 2 η του νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87α/07-06-2010).

Αποφασίζει ομόφωνα να γνωμοδοτήσει
Υπέρ του καθαρισμού και της κατάργησης της χωματερής.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 06/2011
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας

Σύμφωνα με τη σημερινή (28/3) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
Σήμερα το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα εκδηλωθούν «εαρινές» βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και αύριο(29/3) και θα έχουμε μια «βροχερή μέρα» , σταδιακά και από δυτικά θα υπάρξει βελτίωση
Την Τετάρτη (30/3) τα φαινόμενα παραμένουν στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη ενώ στην Κεντρική Μακεδονία μπορεί να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα μετά το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά.
Την Πέμπτη (31/3) νεφώσεις στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
Την Παρασκευή (1/4 ), Σάββατο (2/4) και Κυριακή (3/4) δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σχετικά με μια αγωγή σε βάρος μπλόγκερς

Του Γ.Γ.

Να συμπληρώσω με κάποιες δικές μου σκέψεις την ανάρτηση που έκανε ο σύντροφος ciaoant1 σχετικά με την αγωγή που έκαναν κάποια μεγαλοστελέχη του Mega στο blog fimotro και ζητούν από συγκεκριμένο δημοσιοκάφρο που κατά την άποψη τους είναι ο διαχειριστής του μπλογκ, 4 εκατ. ευρώ, ισχυριζόμενα ότι συκοφαντήθηκαν από ανάρτησή του.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που μεγαλοκατασκευαστές και καπιταλιστές έπαιζαν μόνοι τους στο γήπεδο της πληροφόρησης.
Τώρα η αναγνωσιμότητα πολλών ενημερωτικών blogs (παρ’ όλο τα προβλήματα που υπάρχουν στην μπλοκόσφαιρα) είναι πολλαπλάσια απ’ την αναγνωσιμότητα ημερήσιων εφημερίδων με πολυετή παρουσία.

Ερχετε η εποχή που η αμεσολάβητη πληροφόρηση των blogs θα στείλει για απόσυρση τα οχήματα-εφημερίδες των καπιταλιστών που τα χρησιμοποιούν για να υλοποιούν τις δικές τους επιχειρηματικές-πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά την παντελή απαξίωση των κατεστημένων ΜΜΕ ήρθε και η καπιταλιστική οικονομική κρίση για να κάνει ακόμα πιο προβληματική την επιβίωση αρκετών ΜΜΕ. Αυτά σήμερα, γιατί στο παρελθόν την εποχή της χρηματιστηριακής ευφορίας, την εποχή της απίστευτης διαφημιστικής σπατάλης του κρατικού και δημοσίου χρήματος οι βαρόνοι των ΜΜΕ έκαναν χοντρή κονόμα και συσσώρευσαν τεράστια κέρδη.

Και αν οι επιχειρήσεις τους τώρα παρουσιάζονται χρεωκοπημένες δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ιδιοκτήτες τους. Είναι δυνατόν π.χ να πιστέψει κανείς ότι ο Μπόμπολας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα γ’ αυτό ζητάει από τους εργαζόμενους του «Εθνους» μείωση μισθών και κατάργηση της αμοιβής την Κυριακή για να μην κάνει απολύσεις; Ναι, η επιχείρηση του ΔΟΛ παρουσιάζεται ότι έχει ζημιές που πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Τα στελέχη της όμως; Φέρτε στην μνήμη σας μια προηγούμενη ανάρτησή μας και θα έχετε την απάντηση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα συγκροτήματα του περιοδικού Τύπου –Πέτρου Κωστόπουλου, Αντώνη Λυμπέρη, Θεοχάρη Φιλιππόπουλου- που έκλεισαν έντυπα τους, απέλυσαν κόσμο, και όσους κράτησαν τους εκβίασαν να υπογράψουν συμβάσεις με μείωση του μισθού τους. Οι εργοδότες αυτοί βρήκαν το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, να κάνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται στις επιχειρήσεις τους.


Κι ενώ τα παραδοσιακά ΜΜΕ μαραζώνουν οι μπλοκόσφαιρα ανθίζει. Κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς αντιμετωπίστηκαν αρχικά οι μπλόγκερς από τους καλαμαράδες του αστικού τύπου.  Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μιλούσαν για «κίτρινους, ανώνυμους λασπολόγους», «εκβιαστές», μέχρι «πουτάνες του Ιντερνέτ» είχε χαρακτηρίσει τους bloggers αρθρογράφος της «Καθημερινής». Μαρκουτσοφόροι, και «σοβαροί πολιτικοί αναλυτές» είχαν ξεσαλώσει εντελώς ενάντια στην «ανωνυμία και ασυδοσία» των μπλόγκερς ειδικά τότε με την γνωστή ιστορία του Καψαμπέλη που παρουσίασαν σαν διαχειριστή του press.gr

Από τότε κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Σήμερα υπολογίζονται σε 80.000 τα blogs με κοινό 1.500.000 Ελληνες χρήστες και η αντιμετώπιση που έχουν από πολιτικούς και παραδοσιακά ΜΜΕ είναι εντελώς διαφορετική, για ευνόητους λόγους.  Συνεντεύξεις σε blog επέλεξαν να δώσουν η Μπακογιάννη, ο Γ. Παπανδρέου, ο Τσίπρας κ.α ενώ στις εφημερίδες συναντάμε συνέχεια αφιερώματα για την «δημοσιογραφία των πολιτών».

Σύμφωνα με τις έρευνες τους στην μπλογκόσφαιρα κάνουν πιάτσα οι πιο δυναμικές ηλικίες 18-44 χρονών, και η αμεσότητα της είδησης, όπως και ο σχολιασμός της, ξεφεύγουν απ’ τα πλαίσια που μέχρι τώρα μας σερβίριζαν τα ΜΜΕ, κάτι που βρήκε ανταπόκριση.
Και αυτό ήταν κάτι που τρομοκράτησε το πολιτικό σύστημα.

Ο σχεδιασμός, λοιπόν, για την φίμωση της μπλοκόσφαιρας, ξεκίνησε από παλιά, επί εποχής υπουργίας του Μ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής. Με ακροβατικούς νομικίστικους ισχυρισμούς ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, όπως και ο προκάτοχος του Γ. Σανιδάς, πήγαν να δώσουν άλλοθι στο αστικό σύστημα να εντείνει την αστυνόμευση του και στο χώρο του διαδικτύου.

Δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια τους. Κύρια γιατί υπάρχει η ανωνυμία που προσφέρει η φιλελεύθερη παράδοση των ΗΠΑ και ο αμερικανικός νόμος, για να μπορούν να προστατευτούν οι μπλόγκερς –η λειτουργία των blog υπόκειται στην αμερικανική νομοθεσία αφού εκεί εδρεύει η google που είναι ο πάροχος του χώρου που υπάρχουν τα μπλογκ, και η άρση της ανωνυμίας γίνεται μόνο αν υπάρξουν κατηγορίες για συγκεκριμένα κακουργήματα-  και δεύτερον γιατί η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών –ένας καθαρά αστικός δεσμός- αντέδρασε σε μια τέτοια μεθόδευση καταλαβαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά πάνω στην παραπέρα φασιστικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Αυτή είναι η μια πλευρά της υπόθεσης. Η άλλη είναι ότι δεν πρέπει να μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν ότι κομματικοί, και κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ποδηγετήσουν την πληροφόρηση του υπάρχει στο διαδίκτυο. Επίσης στο διαδίκτυο βρήκαν «πεδίο δράσης λαμπρό» και μια σειρά δημοσιοκάφροι έμμισθα φερέφωνα των αφεντικών τους. Οι ίδιοι  σε πολλές περιπτώσεις παίζουν τα δικά τους προσωπικά παιχνίδια που δεν είναι πάντα καθαρά.
Στην μπλοκόσφαιρα ανθούν όλα τα φρούτα. Από Κυπατζήδες μέχρι υπαλληλίσκοι εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.


Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά ανάμεσα στα μπλογκ και στις φυλλάδες.  Είναι οι ίδιοι οι μπλόγκερς που ξεσκεπάζουν φαινόμενα, παραπληροφόρησης, εκβιασμών κλπ,  όταν τα αντιληφθούν να λαμβάνουν χώρα στην μπλοκόσφαιρα. (Παραδείγματα αρκετά. Στο Indymedia αποκαλύφθηκε μπλόγκερ ΚΥΠατζής, εμείς γράψαμε για «πρακτοράκο δεύτερης κατηγορίας» που διαχειρίζεται ενημερωτική ιστοσελίδα κ.λ.π).

Διαχρονικά υπήρξε δημοσιοκάφρος να μας αποκαλύψει τις λοβιτούρες που γίνονται από άτομα του συναφιού του;
Μάθαμε ας πούμε ποιοι ήταν οι δημοσιοκάφροι που πήραν μέρος στα «ιδιαίτερα μαθήματα» τα οποία οργάνωσε η εταιρία Civitas και αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ; Και φυσικά δεν το έκαναν με το αζημίωτο.
 Μάθαμε π.χ. ποιοι δημοσιοκάφροι τσέπωσαν δις απ’ τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες του κράτους; Τίποτα. Υπάρχει δημοσιογραφική ομερτά.


Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Την αγωγή που κατέθεσαν στελέχη του Mega στον δημοσιοκάφρο Γ. Παπαγιάννη που τον παρουσιάζουν σαν διαχειριστή του μπλογκ fimotro. Προσωπικά δεν έχω σε καμιά εκτίμηση ούτε τον Παπαγιάννη (έχουμε σχολιάσει το ποιόν του αρκετές φορές στο μπλογκ μας) ούτε και στο fimotro. Μάλιστα διαβάζοντας περασμένο δημοσίευμα της Λώρης Κέζα στο «Βήμα» που μιλούσε για «χολερικό μπλόγκερ, γνωστό εκβιαστή, που θα γίνει μελίρρυτος με λίγα χιλιαρικάκια» είχα την αίσθηση ότι «φωτογράφιζε» τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Ότι είναι πρόσφορο του έδαφος της μπλοκόσφαιρας για να ανθίζουν κομματικά, κυβερνητικά παπαγαλάκια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, αλλά και το ότι χρησιμοποιούν την διαδικτυακή τους παρουσία για βρόμικες προσωπικές δουλειές, το ξέρουμε όλοι/ες.  Απ’ το .. ποντίκι μας εξαρτάτε αν θα απομονώσουμε αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να δεχθούμε να υπάρξει παρέμβαση κρατικών μηχανισμών στην μπλοκόσφαιρα.
Είναι πολύ επικίνδυνη η φάμπρικα που πάει ν’ ανοίξει με τις δικαστικές διώξεις των μπλόκερς. Δίνει το έναυσμα να ποινικοποιηθούν απόψεις και αυτό δεν πρέπει να περάσει.πηγή:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/03/blog-post_8083.html
Διαβάστε περισσότερα...

H Τουρκία πουλά οικόπεδα νότια του Καστελόριζου

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Καστελόριζο με την Τουρκία να το αμφισβητεί σε κάθε ευκαιρία
Tώρα η Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για περιοχή που συγχέεται με την υφαλοκρηπίδαΝωπή ακόμη η πρόκληση με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος που παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα κοντά στο Καστελόριζο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού.
Συγκεκριμένα, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε(κάντε κλίκ στον σύνδεσμο) http://www.pentapostagma.gr/2011/03/h_27.html
Διαβάστε περισσότερα...

Χωματερή στα Τσαίρια-Φώτο ντοκουμέντο!!!!!

Η φώτο είναι τραβηγμένη στην διασταύρωση ψευτοχωματερής και του δρόμου για Lidl.
Διαβάστε περισσότερα...

Το ψήφισμα της Συγκεντρώσεως Διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη

Πάνω από 100.000 πολίτες σήμερα στο Πεδίον του Άρεως. 
Ένα μεγάλο ΌΧΙ στη κάρτα του Πολίτη, ήταν το μήνυμα που πήρε σήμερα η Κυβέρνηση από 100 χιλιάδες πολίτες .Παρακάτω το Ψήφισμα της συγκέντρωσης που το πενταπόσταγμα εξασφάλισε για εσάς.καντε κλίκ στον σύνδεσμο http://www.pentapostagma.gr/2011/03/blog-post_8786.html#ixzz1HoTDMp9V

Διαβάστε περισσότερα...

Χωματερή στα Τσαίρια


Δήμος Θερμαικού: η Χωματερή στα Τσαίρια !!!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών ο Αντιδήμαρχος κ. Κούτουκας

Εκδικάστηκε η μήνυση και την περασμένη Πέμπτη εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται σε ποινή 10μηνης φυλάκισης ο Αντιδήμαρχος Θερμαϊκού κ. Κώστας Κούτουκας.
Ο Αντιδήμαρχος είχε μηνυθεί τον Δεκέμβριο του 2008 από τον πρώην Δήμαρχο της Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ανάρτηση του Ακτιβιστή http://www.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8407%3A-10-&catid=46%3A2009-02-06-13-38-24&Itemid=82
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας και είναι αρμόδια για:
• την εξασφάλιση της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων,
• τη χωριστή αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών,
• την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων,
• την προστασία και την αναβάθμιση του τοπικού φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος,
• τη συντήρηση των χώρων πρασίνου και
• τη λειτουργία των Κοιμητηρίων.
Στο πλαίσιο της ορθής διεκπεραίωσης της καθαριότητας του Δήμου μας, αλλά και της ομαλής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης, που διενεργούνται σ’ αυτόν, οι δημότες και γενικότερα όσοι ζουν, αλλά και εργάζονται στο Δήμο Θερμαϊκού, μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά, υιοθετώντας μια σειρά από απλές καθημερινές κινήσεις.
Τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους, σε σακούλες δεμένες καλά, χωρίς να παραλείπουν οι δημότες να κλείνουν τα καπάκια των κάδων. Οι κάδοι σε καμία περίπτωση δεν μετακινούνται από τη θέση τους, παρά μόνο από προσωπικό του δήμου, όταν κρίνεται απαραίτητο.
Αναφορικά με τα ογκώδη ή τα κηπευτικά απορρίμματα, οι δημότες θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με το γραφείο Αντιδημάρχου, πριν κατεβάσουν τα εν λόγω αντικείμενα στο δρόμο.
Ουσιαστικό βήμα για την επιτυχία των προγραμμάτων ανακύκλωσης είναι να μην πετούν κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
Για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης είναι σημαντικό να μην απορρίπτονται στο δρόμο χαρτάκια, γόπες και άλλα μικροαντικείμενα, αλλά στα ειδικά καλάθια του Δήμου.
Ένα εξίσου σημαντικό βήμα για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης, αλλά και για την εξασφάλιση της υγιεινής, που αφορά στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, είναι να μαζεύουν από τα πάρκα και τους δρόμους της πόλης οι ίδιοι σε σακουλάκια, που θα έχουν μαζί τους τις ακαθαρσίες των ζώων τους.
Οι προσπάθειες για έναν καθαρό Δήμο Θερμαϊκού δε σταματούν εκεί. Οι δημότες δεν πρέπει να πετούν τα απορρίμματά τους και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση, δασικές εκτάσεις εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, ενώ είναι ουσιαστικής σημασίας να φροντίζουν για την καθαριότητα της ιδιοκτησίας τους ή του οικήματός τους, ακόμα κι όταν αυτό δε χρησιμοποιείται πλέον.
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να τοποθετούνται αφίσες, πανό και κάθε είδους διαφημιστικά, οπουδήποτε, παρά μόνο σε ταμπλό ειδικά για διαφημίσεις.
Συγκεκριμένα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι εξίσου σημαντικό να συμβάλλουν και εκείνοι με τη σειρά τους στην καθαριότητα και την εξυγίανση του περιβάλλοντος στην πόλη. Πρώτα από όλα, τα απορρίμματα των καταστημάτων θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Όσον αφορά στα κιβώτια και κάθε είδους συσκευασία θα πρέπει να διπλώνονται και να συμπιέζονται, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους πριν τοποθετηθούν στους κάδους.

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την Αντιδημαρχία, είναι τα παρακάτω:

Γραφείο Αντιδημάρχου: Καρασταμάτη Αγγελική 2392330324
Λιόλιου Παρασκευή 2392330333
Επόπτες Καθαριότητας:
Δ. ΕΝ. Θερμαϊκού: Μαυρίκος Γιώργος 2392024022
Γκουντουλάκης Στράτος 2392024022
Χριστοδούλου Γαβριήλ 2392024022
Δ. ΕΝ. Μηχανιώνας: Χατζηθεοδωρίδης Κωνσταντίνος 2392330367
Δ. ΕΝ. Επανομής: Σκυλίτσης Ανδρέας 2392045170
Διαβάστε περισσότερα...

7η συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Επιβατών (οδός Λογοθέτη 1) την Τρίτη 29-3-2011 και ώρα 19:00.

Διαβάστε περισσότερα...

7η συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Επιβατών (οδός Λογοθέτη 1) την Τρίτη 29-3-2011 και ώρα 19:00.

Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

1. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ι. Αλεξανδρής.

2. Έγκριση των αποφάσεων του πρώην Δήμου Μηχανιώνας. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου.

3. Καταβολή εξόδων μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα και διάθεση της σχετικής πίστωσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.

4. Έγκριση της υπ΄αρ.1/2011 απόφασης ΔΣ, που αφορά στον απολογισμό 2010 του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Μηχανιώνας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.

5. Έγκριση της υπ΄ αρ. 6/2011 απόφασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μηχανιώνας, που αφορά στην πρόταση καταβολής αποζημίωσης στον Πρόεδρο της επιχείρησης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.

6. Κατακύρωση Πρακτικών Δημοπρασίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

7. Κατακύρωση Πρακτικών Δημοπρασίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

8. Χορήγηση άδειας λειτουργίας Επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου για το κατάστημα «Καφετέρια με προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.

9. Έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στο αγροτεμάχιο 1053α Περαίας, για την ίδρυση των Νέων Κοιμητηρίων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

10. Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο στο 1053Α αγροτεμάχιο του ΤΔ Περαίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

11. Τροποποίηση Ρυμοτομίας στα ΟΤ 16,17,18,19 ΤΔ Ν. Επιβατών και τοπογραφική αποτύπωση στα Κ.Χ.101-109 και 42Τ ΤΔ Περαίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

12. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με τη δημιουργία Πεζοδρόμων, χαρακτηρισμό κοινόχρηστων χώρων & χώρου στάθμευσης στα ΟΤ16-ΟΤ18- ΟΤ19-ΟΤ19Α, καθώς και χαρακτηρισμό χώρου γηπέδων Μπάσκετ – Βόλλευ -Τέννις, χώρου πρασίνου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ΟΤ 27 του οικισμού Κάτω Ν. Επιβατών Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

13. Δωρεά Η/Υ στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.

14. Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Θερμαϊκού, έτους 2011. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.

15. Αρχειοθέτηση αποφάσεων Δημ. Συμβουλίου, Δημαρχιακής Επιτροπής και Κοινοτικών Συμβουλίων. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

20.000.000 ευρώ το χρέος στον Θερμαικό;;

Τόσο είναι το χρέος στον Νέο Δήμο Θερμαικού.
Προφητικό το Πρωτοσέλιδο του Ιουνίου 2010.
Σήμερα μας δικαιώνουν τα αποτελέσματα της απογραφής και οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών στο τελευταίο Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Παρουσίαση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στους αγρότες της Επανομής

Η δυνατότητα ένταξης της Επανομής στο χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 11 Μαρτίου, στην παλιά αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Επανομής, παρουσία των προέδρων των γεωργικών συνεταιρισμών της Επανομής και πλήθους αγροτών.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν περιοχές έκτασης 8-10.000 στρεμμάτων, είτε ενιαίες, είτε σε δύο τμήματα και να απορροφηθούν χρηματικές πιστώσεις 3 έως 5.000.000 ευρώ για νέες γεωτρήσεις ή αποζημίωση υπαρχόντων, προκειμένου να ποτίζονται οι καλλιέργειες. Προβλέπεται η κατασκευή φραγμάτων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και, επιπλέον, ποσό της τάξης του 10% του συνολικού ύψους του προγράμματος για έργα αγροτικής οδοποιίας στις εντασσόμενες περιοχές.
Η ένταξη περιοχών στο πρόγραμμα μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση χιλιάδων στρεμμάτων, να δημιουργήσει τις υποδομές για νέες, εντατικές καλλιέργειες και να ενθαρρύνει την είσοδο στην παραγωγική διαδικασία νέων αγροτών, οι οποίοι δεν διαθέτουν σήμερα τη δυνατότητα καλλιέργειας μικρών εκτάσεων.
H ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού, η αποφυγή της κατασπατάλησης, που γίνεται σήμερα και οι παρεμβάσεις για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, αποτέλεσαν τις σημαντικότερες επισημάνσεις των εκπροσώπων των αγροτών.
«Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στο Δήμο μας και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των αγροτών, δημοτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής.
Συμφωνήθηκε να εξεταστούν προσεκτικά οι περιοχές, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και ζητήθηκαν οι προτάσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε, σε άμεση συνεργασία, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της διοίκησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα με θέμα Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εαρινή Αιμοδοσία του ΠΟΣ Περαίας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας που θα γίνει στις 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στα Goody’s θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το οποίο θα ενημερώνει ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ σχετικά με την δωρεά οργάνων σώματος.
Φυσικά θα συνεχίσει η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την προηγούμενη αιμοδοσία στην ευαισθητοποίηση των αιμοδοτών ώστε να γίνουν ,ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ και μπορούν , δότες αιμοπεταλίων . Πληροφορίες γι αυτό τα θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΕΙΟ του Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει μετά τις 22 του μήνα.
Από την προηγούμενη αιμοδοσία μέχρι σήμερα αιμοδότες ή συγγενείς τους χρειάστηκαν 18 φιάλες αίματος οι οποίες και χορηγήθηκαν
ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις τελών 20%-25%;;στον Θερμαικό;;

Aκούγεται οτι τελικά η πρόταση της πλειοψηφίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι για αύξηση των τελών στην Περαία της τάξης του 20% με 25%!!!!!Εχουν λάβει υπόψιν τους οι κύριοι την οικονομκή κρίση;Γνωρίζουν ότι οι Δημότες σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα τους;Θα περιμένουμε το σημερινό συμβούλιο για να δούμε εάν ισχύουν οι πληροφορίες που έχει η Τσούχτρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για ενημέρωση περί Νευρικής Ανορεξίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Το όνομα από μόνο του δεν είναι το πρόβλημα αλλά τα αλυτρωτικά σχέδια και η προπαγάνδα των Σκοπιανών που ενσπείρουν ανησυχία. Αυτό τόνισε από τον Καναδά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας στην 47η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ «Ο Εύξεινος Πόντος», στο Chateau Royal στο Μόντρεαλ. «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες των αιώνων ΕΛΛΑΔΑ, η καρδιά και ο προμαχώνας του Ελληνισμού, το λίκνο και η ασπίδα του. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή» συμπλήρωσε.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Ψωμιάδης συμμετείχε στη γιορτή του ποντιακού συλλόγου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και τον δημοφιλή Πόντιο ηθοποιό – τραγουδιστή Παύλο Κοντογιαννίδη. Το ίδιο βράδυ, ο Π. Ψωμιάδης μαζί με τον Κ. Καραπαναγιωτίδη, έδωσαν το παρών και στους χορούς των Κρητών, των Αρκαδίων, των Θεσσαλών και των Δωδεκανησίων.
Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μόντρεαλ, ο κ. Ψωμιάδης έδωσε συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συναντήθηκε με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Θάνο Καλφόπουλο, με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ Gérald Tremblay ενώ επισκέφθηκε και την ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ, «μία από τις καλύτερες στον κόσμο, που επιτελεί ένα τεράστιο έργο για την Ελλάδα και την ομογένεια».
Την Κυριακή, ο κ. Ψωμιάδης παραβρέθηκε στην πρώτη συνάντηση μαθητών, γονέων, δασκάλων και καθηγητών ομογενειακών σχολείων που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλλουν τα ελληνικά σχολεία των αποδήμων σε όλον τον κόσμο.
Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ. Ψωμιάδης όσο και ο κ. Καραπαναγιωτίδης μίλησαν εθνικά, αναφέρθηκαν στη δύναμη της ομογένειας, στη ζωντάνια του ποντιακού ελληνισμού και στη σχέση της μητέρας πατρίδας με τους απόδημους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά των Αποδήμων ζητώντας «για μια ακόμη φορά συγνώμη, για όλα όσα η Ελλάδα δεν έχει κάνει τόσα χρόνια για σας». «Η Ελλάδα ξεκινά από την Ομογένεια που τόσο έχει ξεχαστεί από όλες τις κυβερνήσεις» είπε. Προέτρεψε δε τους ομογενείς μας να μείνουν κοντά στα σχολεία και στις εκκλησίες για να κρατηθεί όρθιος ο ελληνισμός τις επόμενες δεκαετίες.
«Ενωμένοι στην Ελλάδα μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» είπε αναφερόμενος στην κρίση που περνά ο τόπος. «Σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται παγιδευμένη στη χειρότερη οικονομική, κοινωνική, πνευματική και εθνική κρίση της ιστορίας της, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πλήρη αστάθεια, καλούμαστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, για να πετύχουμε αυτό που σήμερα φαίνεται σε πολλούς ανέφικτο και ίσως ουτοπικό: να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στον ελληνικό λαό. Οι ίδιοι οι Έλληνες, οι Έλληνες της Οικουμένης, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα!» τόνισε.
Μιλώντας για τον απανταχού ποντιακό ελληνισμό τόνισε ότι
«Οι αρχές μας, οι αρχές του Ποντιακού Ελληνισμού, δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, την υπερηφάνειά μας, τον πατριωτισμό μας, την πίστη μας, τη θρησκεία μας». «Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας. Μόνο ενωμένοι, μακριά από πάθη και εγωισμούς, μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της μνήμης» κατέληξε.
Διαβάστε περισσότερα...

6o Δημοτικό Συμβούλιο Τρίτη 15-3-2011 ώρα 19:00

Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

1. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου.
2. Συγκρότηση Επιτροπής Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βασιλειάδης.
3. Έγκριση Απολογισμού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πιστώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
5. Πρόταση ψηφίσματος από το Δημ. Συμβούλιο, σχετικά με τη διάθεση πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών μονάδων. Εισηγητής: Δημ. Σύμβουλος κ. Β. Αθανασιάδης.
6. Ανάκληση της υπ΄αρ.398/2009 Απόφασης Δημ. Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βασιλειάδης.
7. Έγκριση ραδιοφωνικής κάλυψης των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου.
8. Καθορισμός τέλους για υπηρεσίες που συμβάλλουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής, στην καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών κ.λπ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
9. Έγκριση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Οριστική μελέτη αποκατάστασης χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων Δ.Δ. Αγγελοχωρίου Δήμου Μηχανιώνας». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
10. Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βασιλειάδης.
11. Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βασιλειάδης.
12. Έγκριση καταβολής τόκων υπερημερίας του έργου: «Κατασκευή κερκίδων και χώρων αποδυτηρίων-λουτρών-W.C.στο γήπεδο Ν. Επιβατών (Α΄ Φάση). Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
13. Έγκριση καταβολής οφειλής στον ανάδοχο του έργου «Κρασπέδωση - Ασφαλτόστρωση - Πλακόστρωση οδού Μηδείας», σε εκτέλεση των υπάρ.2553/21-5-2010 και 5681/23-7-2010 Αποφάσεων της Π.Κ.Μ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
14. Άδεια τοποθέτησης εμποδίων επί πεζοδρομίου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
15. Αντικατάσταση μελών ΔΣ ΤΕΘ Α.Ε. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
16. Τροποποίηση καταστατικού ΤΕΘ Α.Ε. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
17. Έγκριση κατάθεσης «Φύλλου Αυτοτελών Οικισμών (Φ.Α.Ο.) για συμμετοχή του Δήμου στην απογραφή Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
18. Καθορισμός ανταποδοτικών τελών. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
19. Καθορισμός τελών κοινόχρηστων χώρων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
20. Καθορισμός τελών χρήσης αιγιαλού. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
21. Καθορισμός Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
22. Καθορισμός τελών διαφήμισης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
23. Καθορισμός τελών λαϊκών αγορών. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
24. Καθορισμός τέλους διαμονής παρεπιδημούντων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
25. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
26. Καθορισμός τέλους για υπηρεσίες που συμβάλλουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής, την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών κ.λπ. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
27. Μείωση τελών σε ευπαθείς ομάδες και προσδιορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
28. Έσοδα υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων από τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ). Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
29. Σύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θερμαϊκού με την συγχώνευση δια απορροφήσεων των Κοινοφελών Επιχειρήσεων των Δήμων Μηχανιώνας και Επανομής από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ι. Αλεξανδρής.
30. Σύσταση ΝΠΔΠ του Δήμου Θερμαϊκού με την συγχώνευση των υφισταμένων ΝΠΔΔ των Δήμων Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής. Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ι. Αλεξανδρής.
31. Σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Θερμαϊκού με τη συγχώνευση δια απορροφήσεως των ΔΕΥΑ των Δήμων Μηχανιώνας και Επανομής από τη ΔΕΥΑΘ. Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ι. Αλεξανδρής.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη του Δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή στην "Ανατολικώς του Θερμαικού"

Κύριε Δήμαρχε αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις:
1.Πότε θα τελειώσει η απογραφή των οικονομικών ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης στο νέο Δήμο;
Ήδη η εικόνα που έχουμε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας είναι σχηματισμένη σε μεγάλο βαθμό και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας εργάζεται πυρετωδώς για να συγκεντρώσει και επεξεργαστεί όλα τα οικονομικά στοιχεία ώστε να μπορούμε να γνωρίσουμε με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, δηλαδή νωρίτερα από το τέλος Μαρτίου.

2.Σε ποια διαμερίσματα συναντάτε εν αρχή τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Προβλήματα, όπως εύκολα καταλαβαίνετε, υπάρχουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Οι δημότες μας αντιλαμβάνονται ως μεγαλύτερα αυτά τα οποία τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Για μας, αυτονόητη υποχρέωσή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε όλα, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Εάν έπρεπε να απομονώσω κάποια από αυτά, θα έλεγα ότι το οδικό και αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής αποτελούν σήμερα τα πιο επιτακτικά, σε επίπεδο έργων.
Εδώ είναι καλό να γνωρίζουν οι δημότες ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όταν υπάρχει οικονομική επάρκεια. Όταν όμως οι αναμενόμενοι πόροι από την Κεντρική Εξουσία θα είναι μειωμένοι λόγω της οικονομικής κρίσης και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες λόγω συνενώσεων των δήμων, καταλαβαίνετε ότι με αυτή την ανισομέρεια δύσκολα θα προχωρήσουμε.

3.Τι συμβαίνει με το θέμα της αποχέτευσης στην Επανομή;
Το έργο αυτό χωρίζεται σε δυο φάσεις. Με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις ασφυκτικές προθεσμίες (μέσα σε 15 ημέρες. Λήψη της μελέτης από ΤΥΔΚ, έλεγχος, υπογραφή από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Θερμαϊκού, πέρασε από έλεγχο της ΔΕΣΕ , Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, συμβούλιο της ΔΕΥΑ Επανομής, αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκήρυξη δημοπράτησης, έλεγχος για λήψη παράτασης του έργου γιατί είχε λήξει η προηγούμενη παράταση 31/12/2010, και όλα αυτά μέσα σε 15 ημέρες γιατί ήταν ασφυκτική η ημερομηνία που μας έδωσαν από Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα ) και να φτάσουμε στο σημείο να είναι έτοιμη για δημοπράτηση η δεύτερη φάση του, αυτή του εξωτερικού δικτύου. Η δημοπράτηση θα γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου κι αν δεν προκύψουν απρόβλεπτα εμπόδια ο εργολάβος θα έχει εγκατασταθεί μέσα στην άνοιξη. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια τεράστια επιτυχία η οποία, για να επιτευχθεί απαιτήθηκε η επίσκεψή μας στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και η άμεση ανταπόκριση της τεχνικής μας υπηρεσίας .Η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της, αλλά αυτή τη στιγμή καθυστερεί για οικονομικούς λόγους, εξαιτίας παλαιότερων οφειλών προς τον εργολάβο του έργου. Το βασικό πρόβλημα του αποχετευτικού έργου της Επανομής είναι το οικονομικό. Αρκεί να σας πω ότι απαιτείται άμεσα ποσό της τάξης των 5.000.000 ευρώ και εξετάζουμε ρεαλιστικά όλες τις πιθανές λύσεις.

4.Τι γίνεται με το θέμα των νεκροταφείων στο Διαμέρισμα του Θερμαϊκού;
Είναι γνωστό σε όλους ότι στα κοιμητήρια της Περαίας επικρατεί σήμερα το αδιαχώρητο. Ήδη δρομολογήσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκταφιασμών και ξεκίνησε η αποστολή σχετικών σημειωμάτων. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που μου δίνετε με την ερώτησή σας, θα ήθελα να παρακαλέσω τους οικείους των ενταφιασμένων που έχουν συμπληρώσει το χρονικό όριο της πενταετίας, να φροντίσουν για την εκταφή των συγγενών τους. Ταυτόχρονα, προχωράνε οι μελέτες για τα νέα κοιμητήρια της Περαίας ώστε να δώσουμε μια οριστική και πολιτισμένη λύση στο λεπτό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα.
5.Για το φετινό καλοκαίρι θα υπάρχει επάρκεια νερού στον Θερμαϊκό;
Εργαζόμαστε συστηματικά στην κατεύθυνση της επάρκειας σε πόσιμο νερό. Τα παλαιότερα προβλήματα με το κλείσιμο γεωτρήσεων είναι γνωστά και αποτέλεσαν την απαρχή μιας σειράς προβλημάτων. Θα είχαμε επιλύσει ήδη το πρόβλημα εάν δεν είχαν σταματήσει οι χρηματοδοτήσεις από το «Θησέα», καθώς είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα δυο νέες γεωτρήσεις. Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι γεωτρήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Εκτιμούμε ότι με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, δεν θα έχουμε σοβαρά προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Θα πρέπει να τονίσω όμως ότι στην προσπάθειά μας αυτή πρέπει να βοηθήσουν και οι δημότες μας, κάνοντας λογική χρήση του νερού και αποφεύγοντας την σπατάλη του.
6.Ποιες θα είναι οι κινήσεις σας εν όψει καλοκαιριού για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας;
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελεί έναν από τους πυλώνες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατεύθυνση αυτή και δημιουργήσαμε ειδική Αντιδημαρχία με τις ανάλογες αρμοδιότητες. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνουμε τις αναγκαίες διαδικασίες για τη λειτουργία της Τουριστικής εταιρείας Θερμαϊκού, μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά ενεργειών. Για άλλη μια χρονιά υποβάλλαμε ολοκληρωμένους φακέλους και θα αποκτήσουν οι ακτές μας γαλάζιες σημαίες. Μάλιστα, για πρώτη φορά, εντάξαμε στο πρόγραμμα και την παραλία του Αγγελοχωρίου, όπου θα δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες εγκαταστάσεις για να έχουμε γαλάζια σημαία τον νέο χρόνο. Πρέπει να προηγείσαι 1 χρόνο σε εγκαταστάσεις για να πάρεις γαλάζια σημαία τον επόμενο, και δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών για την προβολή του Δήμου μας, η σταδιακή υλοποίηση του οποίου θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές μας δυνατότητες.
7.Είναι στις σκέψεις σας η επιβολή νέων δημοτικών φόρων στους δημότες;
Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για νέους φόρους. Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι η αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών και των Δημοτικών φόρων. Αυτή τη στιγμή, όπως σας είπα προηγουμένως, ολοκληρώνουμε την οικονομική απογραφή. Πρέπει να δούμε με απόλυτη ακρίβεια τη σχέση εσόδων – εξόδων στα ανταποδοτικά τέλη, τόσο συνολικά όσο και κατά δημοτική ενότητα. Το κόστος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σύμφωνα με τον νόμο 1080/1980 τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, πρέπει να καλύπτουν υποχρεωτικά τις δαπάνες των αντίστοιχων υπηρεσιών, αλλά να μην υπερβαίνουν το ύψος των δαπανών αυτών. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς σύντομα θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε τις τιμές που θα ισχύσουν για φέτος.
8.Πώς κρίνετε τη στάση της αντιπολίτευσης στους 2 πρώτους μήνες της λειτουργίας του νέου Δήμου;
Όπως θα γνωρίζετε ήδη από την τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έκρυψα τη δυσαρέσκειά μου για την ενέργεια της μείζονος αντιπολίτευσης να προσφύγει στα δικαστήρια, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Επρόκειτο για μια ακατανόητη ενέργεια η οποία δεν συμβάλλει στη διατήρηση του καλού κλίματος που επιβάλλεται να επικρατήσει στις δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε όλοι μας να εργαστούμε. Για το καλό του τόπου μας, εύχομαι και ελπίζω να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ώστε να επιλύουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των δημοτών μας.

Επίλογος
Κύριε Τσιαουσίδη, πριν κλείσουμε τη συνέντευξή μας θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που δεν είναι άλλο από αυτό της απογραφής του πληθυσμού που θα διενεργήσει η ελληνική στατιστική υπηρεσία, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Θα ήθελα να κάνω έκκληση στους δημότες μας ότι έχει τεράστια σημασία να απογραφούμε στον τόπο μας όλοι όσοι διαμένουμε εδώ. Όσοι περισσότεροι απογραφούμε τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιχορήγησή μας από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Όπως εύκολα λοιπόν συμπεραίνει ο καθένας μας, περισσότερα χρήματα στο Δήμο σημαίνει και καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες προς τους δημότες.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Προθεσμία 72 ωρών στον Καντάφι να αποχωρήσει από την εξουσία

Προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλείψει την εξουσία έδωσαν πριν από λίγο οι αντικαθεστωτικοί στον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Όπως ανακοίνωσαν, στην περίπτωση που όντως παραιτηθεί, δεν πρόκειται να τον διώξουν δικαστικά για τα εγκλήματα που, όπως λένε, έχει διαπράξει.
«Στην περίπτωση που φύγει από τη Λιβύη αμέσως, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, εμείς ως Λίβυοι δεν θα επιδιώξουμε την δικαστική του δίωξη», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Καντάφι, ο οποίος έχει συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Ο Αμπντέλ Τζαλίλ πρόσθεσε ότι η διορία δεν θα παραταθεί πέραν των 72 ωρών.πηγή:Αγγελιοφόρος
Διαβάστε περισσότερα...

Από επιχειρηματίες... φύλακες

Επιχειρηματίες με «όνομα» στην αγορά, δεκάδες υπαλλήλους υπό την εποπτεία τους και ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων, εκτίουν σήμερα εναλλακτικές ποινές κοινωφελούς εργασίας για οικονομικά αδικήματα. Για τους περισσότερους ήταν μία λανθασμένη οικονομική επένδυση, μία επιταγή που «έσκασε» ή η αρνητική οικονομική συγκυρία που τους οδήγησε να χρωστούν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά σε εφορίες, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, κ.α.
Μέσα στον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των ατόμων που εκτίουν εναλλακτικές ποινές στις υπηρεσίες των δήμων της Θεσσαλονίκης έχει σχεδόν διπλασιαστεί (150 από 80 το 2010) και κάθε μέρα αυξάνονται οι αιτήσεις που κατατίθενται από καταδικασθέντες επιχειρηματίες, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτήν την ευεργετική ρύθμιση.
«Μη νομίζεις ότι χρειάζεται πολύ για να γίνει μία ''στραβή''», λέει στον «ΑτΚ» ο Νίκος Μίχος, πρώην ιδιοκτήτης βιοτεχνίας επίπλων και νυν σχολικός φύλακας στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του δήμου Ευόσμου – Κορδελιού.
Η βιοτεχνία του λειτουργούσε 20 χρόνια και απασχολούσε 23 άτομα. «Αντιμετώπισα ορισμένα οικογενειακά προβλήματα και παραμέλησα την επιχείρηση, προέκυψαν και ορισμένες ακάλυπτες επιταγές και έφτασα στο μηδέν. Καταδικάστηκα σε ποινή 100 μηνών φυλάκισης, εξαγοράσιμη για 30.000 ευρώ. Δεν είχα αυτά τα χρήματα κι έτσι αναγκάστηκα να μπω στη φυλακή», εξηγεί.

Τέσσερις μήνες αργότερα έγινε δεκτή η αίτηση του δικηγόρου του για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία κι έτσι ξεκίνησε η νέα του ζωή. «Εχουν αλλάξει όλα πλέον. Δουλεύω ένα τετράωρο στο δήμο εκτίοντας την ποινή μου και παράλληλα κοιμάμαι στο σπίτι μου, διατηρώ τις συναναστροφές και -το πιο σημαντικό- βρίσκομαι δίπλα στο παιδί μου. Η εναλλακτική αυτή ποινή μου έδωσε πίσω τη ζωή μου», αναφέρει και συμπληρώνει για άλλη μία φορά πόσο πολύ τον βοήθησαν οι επιμελητές της υπηρεσίας κοινωνικής αρωγής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ευόσμου – Κορδελιού.

Η ευκαιρία...



Κατηγορούμενος για οικονομικά αδικήματα βρέθηκε πριν από λίγο καιρό και ο 47χρονος εκτελωνιστής Φώτης Ακράνης. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν εξαγοράσιμη έναντι 17.000 ευρώ, αλλά ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να την καταβάλει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή. «Επεσα σε δύσκολες εποχές. Αν ήταν καλύτερα τα οικονομικά μου, θα εξαγόραζα την ποινή, αλλά λόγω της κρίσης μού ήταν αδύνατο να καταβάλω αυτό το ποσό», εξηγεί. Πέρασε ένα μήνα στις φυλακές, δίπλα σε άτομα τα οποία είχαν καταδικαστεί για ίδια ή παρεμφερή αδικήματα. «Οταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, την άρπαξα απευθείας. Τώρα απασχολούμαι ως φύλακας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Ευόσμου και σε ένα μεγάλο βαθμό έχω καταφέρει να επιστρέψω στους ρυθμούς της παλιάς μου ζωής. Μου έχει μείνει μία πίκρα από όλη αυτήν την ταλαιπωρία που περνάω, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων για τη δυνατότητα που μου δόθηκε», σημειώνει.

Ελκυστική ποινή

Περιγράφοντας το προφίλ της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινωφελιτών, ο επιμελητής κοινωνικής αρωγής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και κλινικός ψυχολόγος Αριστείδης Μωυσιάδης επισημαίνει πως πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες οι οποίοι βρέθηκαν να χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο. «Χωρίς αμφιβολία, σημαντικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων έχει παίξει η οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ολοένα και περισσότερα άτομα να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», σημειώνει.

Επιπλέον, όπως συμπληρώνει ο Μιχάλης Μαυρής, διδάκτορας Εγκληματολογίας και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Πειραιά, πρόσφατη ρύθμιση της νομοθεσίας αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον καθιστώντας πιο ελκυστική την εναλλακτική αυτή ποινή. «Μέχρι τώρα, ο κοινωφελίτης θα έπρεπε να προσφέρει έργο σε κάποια υπηρεσία για όσο ακριβώς χρονικό διάστημα είχε καταδικαστεί, ενώ τώρα η ποινή θα μετατρέπεται σε ώρες κι έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκισης, θα προσφέρει υπηρεσίες για 480 ώρες, δηλαδή περίπου επτά μήνες», σημειώνει.

Δικαίωμα να εκτίσουν εναλλακτική ποινή κοινωφελούς εργασίας έχουν όσα άτομα καταδικάζονται σε ποινές εξαγοράσιμες (έως τρία χρόνια φυλάκισης), με εξαίρεση όσους έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών. Τα άτομα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους φορείς, δήμους, νοσοκομεία, θεραπευτήρια, κ.ά.

«Αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και τον Πειραιά εκτίουν ποινές κοινωφελούς εργασίας περίπου 300 καταδικασθέντες. Αυτή η εναλλακτική ποινή επιτρέπει στον καταδικασμένο να μην υποστεί τις φθοροποιές επιδράσεις του εγκλεισμού, ενώ παράλληλα δεν αποκόπτεται από το εργασιακό καθεστώς και την οικογενειακή του ζωή», σημειώνει ο κ. Μαυρής.

Από την εργασία των κοινωφελιτών προκύπτει σημαντικό όφελος και για τους ίδιους τους φορείς. «Μέσω αυτής της διαδικασίας ο δήμος μας γλιτώνει αρκετά χρήματα, καθώς καλύπτει σημαντικές ανάγκες του σε τομείς όπως η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολείων», εξηγεί ο Νίκος Λέσκας, υπεύθυνος των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού.πηγή:Αγγελιοφόρος.
Διαβάστε περισσότερα...

Βγάλτε τον εαυτό σας φωτογραφία μέσα απο την οθόνη !!!!!!

Βγάλτε τον εαυτό σας φωτογραφία μέσα απο την οθόνη !!!!!!
https://docs.google.com/present/view?id=dd8cpgkc_84ghpfw3d5
Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμός ιατρών για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας

Με την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης», ο έλεγχος της υγείας των επαγγελματιών και εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χορήγηση ή την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας θα γίνεται, πλέον, από ιατρούς, που θα ορίζονται σε κάθε Δήμο, με την ευθύνη των τοπικών δημοτικών αρχών.
Έτσι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Θερμαϊκού, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, άρθρο 94, παρ. 3Β.14 ορίστηκαν οι κάτωθι ιατροί του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας:
1. Ευστάθιος Γιαννακόπουλος ΕΑ΄ Γεν. Ιατρικής
2. Μαγδαληνή Γαβανά ΕΒ΄ Γεν. Ιατρικης
Αναπληρωτής ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Γκέκας Δ/ντής Γενικής Ιατρικής.
Στους ανωτέρω ιατρούς οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα πρέπει να προσκομίζουν τις απαραίτητες ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, που επιβάλλονται κατά περίπτωση, προκειμένου να σφραγίσουν το βιβλιάριο υγείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι ηλικιωμένων ζεί στον δρόμο στην Περαία.!!!!!!

Αναδημοσίευση απο Τσουνάμι www.dtsiaouss.blogspot.com

Ζευγάρι Ηλικιωμένων ζεί εδώ (βλέπε φώτο) απο το Σάββατο το μεσημέρι μετά την έξωση που τους έγινε λόγω μη πληρωμής των ενοικίων.Βρήκαν πρόχειρο κατάλυμμα στο ισόγειο της οικοδομής στην γωνία Θερμαικού και Παπάγου στην Περαία. Το Τσουνάμι επισκέφθηκε το χώρο και συνομίλησε με την ηλικιωμένη κυρία η οποία έχει μαζί της 3 σκυλιά και 12 γάτες.Την ενημέρωσα ότι καλό θα είναι να ειδοποιήσουμε κάποιον υπεύθυνο του Δήμου να επιληφθεί της κατάστασης λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αλλά η κυρία ήταν αρνητική φοβούμενη μήπως χάσει τα ζώα της μιας και δεν θέλει να τα αποχωριστεί.Ο ηλικιωμένος συζυγος της είναι με πάθηση εγκεφαλικού.Ενημέρωσα το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου ώστε να επιληφθούν του θέματος βρίσκοντας τους προσωρινά τουλάχιστον ένα κατάλυμμα.Το μόνο που μπορουσε να κανει το Τσουνάμι είναι να δώσει 2 κουβέρτες και κάτι ζεστά ρούχα και φαγητό,τα οποία όμως δεν δέχτηκαν και μάλιστα διέκρινε ότι ίσως το ζευγάρι χρήζει  Ιατρικής-Ψυχολογικής Υποστήριξης.Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και καλώ κάθε αρμόδιο μέσα απο αυτήν την ανάρτηση να επιληφθεί του θέματος διότι η διαβίωση αυτών των ανθρώπων απο το Σάββατο και μετά είναι τραγική.....


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Νέοι -Πτυχιούχοι με άπιαστα όνειρα.!!

Κογκαλίδη Μαρία: Πτυχιούχος Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών.
Είναι νέοι , πτυχιούχοι και γεμάτοι διάθεση για εργασία.Παιδιά που πέρασαν τα εφηβικά τους χρόνια με ένα βιβλίο στο χέρι , πολλά φροντιστήρια ,άγχος και αδιάκοπους αγώνες με στόχο να περάσουν στις Ανώτατες σχολές.Νέοι με όνειρα πως κάποια μέρα θα ασκήσουν το επάγγελμα που αγαπάνε και θα προσφέρουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο στην κοινωνία.
Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας είναι η ανεργία.Δεν είναι τυχαίο το αποτέλεσμα της έρευνας της ALPHA BANK για το κοινωνικό κράτος την οποία παρουσίασε ο <<οικονομικός ταχυδρόμος >>και η οποία αναφέρει ότι το 27% των ανέργων είναι νέοι με υψηλό επίπεδο μόρφωσης Ανώτατων σχολών. Στην ανεργία συμβάλλουν τόσο οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος όσο και η υποτονική διάσταση θεσμών όπως η <<δια βίου εκπαίδευση>>.Στις μέρες μας το πτυχίο μιας Ανώτατης σχολής δεν αρκεί για να εξασφαλίσει στους νέους μια επαγγελματική θέση ανάλογη των ικανοτήτων τους .Είναι πλέον απαραίτητη η εξασφάλιση μεταπτυχιακών και περεταίρω σπουδών .
Αυτό έχει ως συνέπεια οι περισσότεροι νέοι να στρέφονται σε πιο εύκολες διεξόδους με το να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας οι οποίες αν και δεν ανταποκρίνονται στις μορφωτικές τους δεξιότητες τους εξασφαλίζουν τα προς το ζήν.Με αυτό τον τρόπο οι νέοι απογαλακτίζονται από τις οικογένειες τους και εξελίσσονται σε ανεξάρτητους πλέον πολίτες .
Ενα άλλο σημαντικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι είναι ότι δεν τους προσφέρονται από την ίδια την κοινωνία οι ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους για να προσφέρουν και αυτοί στον τόπο τους. Οι νέοι ως επί το πλείστον δεν στηρίζονται από τους μεγαλύτερους οι οποιοί τους χαρακτηρίζουν άπειρους και δεν τους δίνουν ώθηση και πάτημα να προχωρήσουν μπροστά έτσι ώστε και αυτοί να συμβάλλουν όσο μπορούν στα κοινωνικά δρώμενα.
Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε σε μια κοινωνία όπου όλα είναι ανακυκλώσιμα και όπου ακούγονται οι ίδιες σταθερές ιδέες και προτάσεις .Μένουμε στάσιμοι σε ένα παρόν και μέλλον που καθορίζουν για εμάς οι ίδιοι και οι ίδιοι.Ηκοινωνία μας δεν εξελίσσεται και τα όνειρα των νέων για ένα καλύτερο αύριο παραμένουν άπιαστα...Αυτό είναι άραγε που επιθυμούμε για την κοινωνία και για τον τόπο που μεγαλώσαμε , ζήσαμε και αγαπήσαμε??Αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας??
Σ.Σ. Η Κογκαλίδη Μαρία αρθρογραφεί στην "ΑΝΑΤΟΛΙΚώΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ"
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

η Τσούχτρα εύχεται Καλά Κούλουμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη για την εκλογή προέδρου στο ΔΣΘ

Κορυφώνεται η αγωνία στους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι αύριο και την ερχόμενη Τρίτη θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου τους.
Την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διεκδικούν ο Μανόλης Λαμτζίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι», ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε 728 ψήφους και ποσοστό 17,11%. Αντίπαλός του θα είναι ο Νικόλαος Βαλεργάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε 680 ψήφους και ποσοστό 15,98%. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι μίλησαν στον «Α» για τη σημασία και το στίγμα των εκλογών για την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Ο Μ. Λαμτζίδης
«Από το αποτέλεσμα του β' γύρου που έχει σκοπό την ανάδειξη προέδρου για το ΔΣΘ θα εξαρτηθεί εάν ο σύλλογος θα προσφερθεί ως τρόπαιο σε μια κομματική ηγεσία ή θα παραμείνει ως ένα ζωντανό κύταρο της τοπικής κοινωνίας στα χέρια των δικηγόρων. Θα εξαρτηθεί εάν εξακολουθεί να παίζει ενεργό ρόλο σε επίπεδο ολομέλειας των προέδρων, όσον αφορά την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων του Δικηγορικού Σώματος. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης αύριο (σ.σ.: σήμερα) και την Τρίτη καλούνται με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησης του συλλόγου να επιλέξουν όχι μόνο ποιον πρόεδρο θέλουν αλλά και τι είδους πρόεδρο και τι είδους σύλλογο», ήταν η δήλωση του Μανόλη Λαμτζίδη.

Ο Ν. Βαλεργάκης
«Είναι πολύ μεγάλη η σημασία αυτών των εκλογών για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε μπροστά στο νόμο για τη δήθεν ''απελευθέρωση'' του δικηγορικού επαγγέλματος και είναι γνωστό και στον πιο αδαή ότι το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι κλειστό, όπως προσπαθεί να υπονοηθεί. Επιπλέον, στο επόμενο τετράμηνο θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα τα οποία θα εξειδικεύσουν το νόμο και τα νέα διοικητικά συμβούλια θα κληθούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση του κύρους του δικηγόρου στην κοινωνία και η βελτίωση της καθημερινότητας στα δικαστήρια, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτά που πρέπει για να υπερασπιστώ με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου», δήλωσε ο Νικόλαος Βαλεργάκης.πηγή:Αγγελιοφόρος.
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιωτική και διπλωματική αντεπίθεση του Καντάφι.-Αγριες Μάχες

Στη δίνη εμφυλίου πολέμου βυθίζεται η Λιβύη, καθώς για δεύτερη ημέρα μαίνονται άγριες συγκρούσεις των δυνάμεων του καθεστώτος με τους αντάρτες στις πόλεις κλειδιά.
Οι δυναμεις του Καντάφι σφυροκοπούν την πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολής. Οι αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς εκεί αλλά και σε άλλες πόλεις – κλειδιά, όπως το ανατολικό λιμάνι της Ρας Λανούφ.Δεκάδες ήταν τα θύματα και από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη όπλων στην Βεγγάζη, πιθανότατα από ατύχημα.
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά σε μυστική τοποθεσία το «Εθνικό Συμβούλιο» που έχουν συστήσει οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζάλιλ, θα προεδρεύει του Συμβουλίου, που αριθμεί 30 μέλη και συστάθηκε την περασμένη Τρίτη.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Καντάφι και στο διπλωματικό μέτωπο, ορίζοντας νέο πρεσβευτή στα Ηνωμένη Έθνη, προκειμένου να αντικαταστήσει τους διπλωμάτες που είχαν παραιτηθεί, διαμαρτυρόμενοι εναντίον του. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η Ουάσινγκτον θα χορηγήσει στον νέο πρεσβευτή βίζα, ούτως ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ είπε ότι έχει την υποστήριξη μιας ομάδας κρατών της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στη σύρραξη. Η πρότασή του έχει ήδη απορριφθεί από τους Λίβυους αντάρτες που ζητούν την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία και την έξοδό του από τη χώρα.

Τα μέτωπα

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, αλλά σύμφωνα με μία μαρτυρία στο πρακτορείο Reutersστα θύματα συγκαταλέγονται και τριάντα πολίτες. «Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο», είπε ο αυτόπτης. «Δεν υπήρχε χώρος για τους τραυματίες».
Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους φέρεται να είναι και ο επικεφαλής των αντάρτικων δυνάμεων στην πόλη. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Καλίντ Καΐμ είπε ότι η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο του στρατού και ότι οι «τρομοκράτες» ήταν υπεύθυνοι για τη βία. Αργότερα, άλλη κυβερνητική ανακοίνωση έκανε λόγο για «θύλακες αντίστασης».πηγή:Τα Νέα
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή εκδήλωση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ για τις ΚΕΡΑΙΕΣ και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Υπογράφηκε τελικά το ένταλμα πληρωμής των λεωφορειούχων για τη σύμβαση του 2010

Υπογράφηκε τελικά το ένταλμα πληρωμής των λεωφορειούχων για τη σύμβαση του 2010, για το οποίο υπήρχε διχογνωμία μεταξύ Ελεγκτικού και ΣτΕ, κατόπιν των ενεργειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη και των εκπροσώπων των άλλων φορέων.
Επίσης, η νομοθετική ρύθμιση που είναι αναγκαία για το μέλλον έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί μέσα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που οδεύει προς τη Βουλή. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι λεωφορειούχοι θα πάρουν τα δεδουλευμένα του 2010 και συνεχίζουν κανονικά τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί πάνω απ’ όλα κάναμε το καθήκον μας προς την κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Ένας πολύμηνος αγώνας δικαιώθηκε, για ένα θέμα που δεν υπήρχε καμία υπαιτιότητα των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, κόντρα σε κείνους που επένδυσαν στην ταλαιπωρία γονέων και μαθητών για μικροκομματικά οφέλη και δεν δίστασαν να δηλητηριάσουν τις ψυχές ακόμη και μικρών παιδιών».
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €

Και επίσημα θεσμοθετείται η Δημοτική Φορολογική Ενημερότητα την οποία είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr πριν σχεδόν τρεις εβδομάδες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης*
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η σχετική ρύθμιση υα γίνει με προσθήκη στο άρθρο 28 (Συμπλήρωση διατάξεων για το αποδεικτικό ενημερότητας χρεών και φορολογικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο)** του φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τρίτη) όταν θα ξεκινήσει η δεύτερη ανάγνωσή του.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 8 (πρόκειται για προσθήκη στο άρθρο 26 ν.1882/1990 (Α΄43) η οποία προβλέπει τα εξής: «Αν ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 3 για τη χορήγησή του, ούτε συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 83 του ν.δ. 356/1974 (Κ.Ε.Δ.Ε.) περί συμψηφισμού, εκδίδεται από την υπηρεσία στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή, βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία κατατίθεται αντί του αποδεικτικού ενημερότητας στην υπηρεσία ή τον οργανισμό πληρωμής», πρόκειται να προστεθεί ότι: «Επίσης κατατίθεται βεβαίωση οφειλής προς τους Δήμους που δεν εξυπηρετούνται αυτοτελώς από την οικεία ΔΟΥ και η οποία εκδίδεται από την ταμειακή υπηρεσία τους».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να προχωρήσει κάποιος πολίτης σε συναλλαγή είτε με το δημόσιο είτε με ιδιώτες*** θα πρέπει να έχει εκτός από την κλασσική φορολογική ενημερότητα και δημοτική.

Να σημειωθεί ότι στην εποχή του "Καποδίστρια" πολλοί μικρού δήμοι δεν είχαν αυτοτελή ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετούνταν από τις οικείες ΔΟΥ, ωστόσο με τον "Καλλικράτη" όλοι οι δήμοι θα ιδρύσουν πλέον ταμειακές υπηρεσίες. Ωστόσο, η διατύπωση στο φορολογικό νομοσχέδιο περί Δήμων "που δεν εξυπηρετούνται αυτοτελώς από την οικεία ΔΟΥ" αφορά την υφιστάμενη κατάσταση.

Μπλοκάρισμα για χρέη άνω των 300 ευρώ

Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν μέσω των ΔΟΥ τις συναλλαγές φυσικών ή νομικών προσώπων που τους οφείλουν άνω των 300 ευρώ, ωστόσο στην πράξη αυτό δεν υλοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πάντως, δήμαρχοι με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr έλεγαν ότι ίσως θα ήταν πιο λειτουργικό η δημοτική φορολογική ενημερότητα να έχει ισχύ εξαμήνου ώστε να είναι σε θέση οι υπηρεσίες των δήμων να αντέξουν το βάρος της έκδοσης χιλιάδων ενημεροτήτων.

Παράλληλα, προκειμένου οι ρυθμίσεις του άρθρου 28 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να ισχύσουν και για τη Δημοτική Φορολογική Ενημερότητα στο τέλος της παραγράφου 8 αναμένεται να προστεθεί φράση σύμφωνα με την οποία «οι ρυθμίσεις των προηγούμενων εδαφίων θα εφαρμόζονται και για βεβαίωση οφειλής προς τους Δήμους».



* http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10198
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κέρδισαν 129 δις δολ. τα hedge funds

Οι λαοί πεινούν και εξεγείρονται, ενώ οι υπαίτιοι της ατυχίας τους, τα κερδοσκοπικά hedge funds, ξαναακμάζουν. Σε ένα μόλις εξάμηνο απέδωσαν στους πλούσιους πελάτες τους κέρδη 129 δις δολαρίων. Στο β’ εξάμηνο του 2010 τα μεγαλύτερα έφεραν κέρδη 28 δις δολαρίων, ποσό το οποίο σύμφωνα με τους χθεσινούς «Financial Times», ξεπερνά τα συνολικά κέρδη 6 εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου, στην ίδια περίοδο, των Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays, HSBC, που ανέρχονται στα 26 δις. δολάρια.
Κορυφαία όλων σε κέρδη ήταν δύο hedge funds που ο διεθνής Τύπος κατέγραψε πέρυσι ως βαμπίρ της ελληνικής κρίσης χρέους. Και πιο συγκεκριμένα, το Paulson & Co, το οποίο – σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής – φέρεται ότι συμμετείχε με άλλους κερδοσκόπους σε «μυστικά δείπνα» που στόχευαν στην εξαγωγή κερδών από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, παίζοντας στα CDS.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Παράπονα οδηγών πρός την Δημοτική Αστυνομία για την οδό Μηδείας στην Περαία.

Πολλά παράπονα από οδηγούς για την Δημοτική Αστυνομία όργανα της οποίας έκοψαν κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της Οδού Μηδείας στην Περαία.Τα παράπονα των οδηγών γίνονται διότι ναι μεν η οδός είναι στενή αλλά δεν υπάρχει σήμανση που να απαγορεύει την στάθμευση είτε αριστερά ,είτε δεξιά.Πρέπει οι υπεύθυνοι να τοποθετήσουν πινακίδες στάθμευσης μονών και ζυγών μηνών ώστε και το πρόβλημα να λυθεί και οι οδηγοί να μην εισπράτουν κλήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πετυχημένες οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Κέντρου στο Βαφοπούλειο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 3 προγραμματισμένες παραστάσεις της «Πινακοθήκης των ηλιθίων» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θερμαϊκού την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και τις τρεις βραδιές. Στην παράσταση του Σαββάτου, μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι την παρακολούθησαν από τα σκαλάκια του εξώστη, ακόμη και όρθιοι, λόγω έλλειψης κενών καθισμάτων.
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας ερμήνευσαν με πειθαρχία, κέφι και ζωντάνια τους ήρωες του έργου του Νίκου Τσιφόρου. Το κοινό γέλασε αβίαστα μπρος στο καταλυτικό χιούμορ του συγγραφέα και δεν ήταν λίγες οι φορές που χειροκρότησε κατά τη διάρκεια της παράστασης, επιδοκιμάζοντας το παίξιμο των ερασιτεχνών ηθοποιών, αλλά και τα μηνύματα του έργου.
Το ενδιαφέρον για την παράσταση κατά τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μεγάλο, με πλήθος τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο από μόνο του εξακολουθεί να κεντρίζει την προσοχή των θεατρόφιλων.
Συμφωνήθηκε δε, την επόμενη φορά της παρουσίας της Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Κέντρου στο Βαφοπούλειο να δοθούν περισσότερες παραστάσεις.
Η θεατρική ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών για το καινούργιο της έργο, την κωμωδία του Woody Allen, “Play it again, Sam”.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές της Βρίας κάνουν κομποστοποίηση στη αυλή του σχολείου τους

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, οργάνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βρίας Πιερίας. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων κάλεσαν τους γονείς να παρακολουθήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, μια ομιλία-παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην κατασκευή κομποστοποιητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ομιλία, σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα παραδείγματα οικιακής κομποστοποίησης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους μαθητές σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της οικιακής και κοινοτικής κομποστοποίησης, έναντι άλλων μεθόδων, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν σε προσωπικές τους εμπειρίες προβάλλοντας στοιχεία φορέων που ασχολούνται με την κομποστοποίηση στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, μαθητές και γονείς παρακολούθησαν την κατασκευή δύο απλών οικιακών κομποστοποιητών από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Στις μαθήτριες και στους μαθητές του νηπιαγωγείου διανεμήθηκαν πάνινες τσάντες και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Βέβαια, στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο η ενημέρωση των γονέων και των μαθητών. Τις τελευταίες ημέρες, όλα τα παιδιά του σχολείου φέρνουν υλικά κομποστοποίησης από το σπίτι, τα οποία ρίχνουν μέσα στον κομποστοποιητή, έτσι ώστε σε λίγους μήνες να μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως μετατρέπονται κάποια από τα υπολείμματα της κουζίνας μας σε άριστο λίπασμα.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν μέσα από αυτή τη δράση για το κομπόστ, το παλαιότερο και το πιο φυσικό λίπασμα του κόσμου, το οποίο μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κήπο. Με κατάλληλο τεμαχισμό, μείξη και αερισμό, τα οργανικά υλικά αποσυντίθενται δημιουργώντας ένα πολύτιμο λίπασμα.

Είναι βέβαιο ότι μέχρι σήμερα η κομποστοποίηση δεν έχει αναδειχθεί στη χώρα μας. Η παραπάνω δράση είναι από τις πρώτες, που οργανώθηκαν σε σχολική μονάδα στο νομό Πιερίας, ειδικά για να προβάλλουν την κομποστοποίηση και να αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες τεχνολογικές επιλογές.

Το υλικό της εκδήλωσης διατέθηκε από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία στα πλαίσια της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διάδοση της οικιακής κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στο νομό μας.πηγή:http://www.otoposmou.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

"Τυφώνας" Καρατζαφέρη,για διαρροή 40 φωτό των νέων υποβρυχίων!

Μεγάλη "φουρτούνα" προκαλεί στο ΥΕΘΑ και το ΓΕΝ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης! Η δημοσίευση φωτογραφιών από το εσωτερικό δύο υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,τα οποία ναυπηγούνται στον Σκαραμαγκά,αλλά και από το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ, είναι σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη τεράστιο ατόπημα και με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά εξηγήσεις για το πως,από ποιον και γιατί δόθηκε άδεια σε φωτογράφο να φωτογραφήσει το εσωτερικό των υποβρυχίων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,είναι συνολικά 40. Για την φωτογράφηση το περιοδικό είχε ζητήσει την άδεια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία και του είχε δοθεί. Μόνο που τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ...ξέχασαν να ενημερώσουν το ΓΕΝ,για να έχουν την έγκρισή του,κάτι το οποίο προβλέπεται και στην σύμβαση που έχει υπογραφεί για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων!

Στο ΓΕΝ οι ναύαρχοι είναι απλά έξαλλοι! Δεν μπορούν να πιστέψουν το ατόπημα των ναυπηγείων ,τα οποία με τη σειρά τους προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων την οποία έχουν προσλάβει,με πολύ ικανοποιητική αμοιβή!


Το ποιος έκανε τη "γκάφα" θα αποσαφηνιστεί τη Παρασκευή ,στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, θα ζητήσει εξηγήσεις, για τηη διαρροή των φωτογραφιών τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει "άκρως απόρρητες,για τις οποίες οι Τούρκοι θα είναι πολύ ,πολύ ευτυχείς".πηγή:www.eglimatikotita.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...