ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αναστολή εκτέλεσης σφραγίσματος στο Bar Riviera.

Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναστέλεται προσωρινά η απόφαση σφράγισης του Bar Riviera.
Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Θερμαικού από προμηθευτές;;;;;

Μετά τα Ασφαλιστικά μέτρα Προμηθευτών και Τρίτων
προς τον Δήμο Θερμαικού για δέσμευση των λογαριασμών
ύψους 1.200.000 ευρώ (που αφορούν υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Επανομής) υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί ο Δήμος να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους;τρίτους;προμηθευτές;;κτλ;;
Το Τσουνάμι ρωτάει: αληθεύει η πληροφορία ότι δεσμεύτηκαν χρηματικοί λογαριασμοί του Δήμου Θερμαικού;;
Διαβάστε περισσότερα...

Λεωφόρος Νικολά Σαρκοζί.

Την ώρα που το Βερολίνο εξακολουθεί να εκβιάζει κατά τον πιο ωμό και απαράδεκτο, καθαρά μαφιόζικο τρόπο την Ελλάδα για να περάσει δια πυρός και σιδήρου το μεσοπρόθεσμο σχέδιο ερημοποίησης της χώρας με όπλο την πέμπτη δόση, την ίδια ακριβώς ώρα, στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ρίχνει στο τραπέζι το γαλλικό σχέδιο. Κι αυτό, όχι μόνον δεν περιλαμβάνει εκβιασμούς, όχι μόνον δίνει ανάσα ζωής στη χώρα, αλλά και αδειάζει πλήρως τον επιθετικό γερμανικό εθνικισμό: Η Γαλλία κλείνει την πόρτα στο γερμανικό όνειρο της ηγεμονίας στην Ευρώπη και σώζει το πρώτο θύμα του, την Ελλάδα, η οποία θα έχει πια τον χρόνο να κάνει όλα όσα οφείλει και πρέπει να κάνει, χωρίς να πεθάνει και χωρίς να αγοραστεί για ένα κομμάτι ψωμί από τους Γερμανούς «φίλους» μας...
Οι τελευταίες είκοσι ημέρες υπήρξαν οι πιο κρίσιμες: γιατί σε αυτές, η πρωτοβουλία έφυγε από το Βερολίνο και την ηγεμονική εθνικιστική πολιτική του και πέρασε πλέον σε άλλα χέρια: πρώτα στους Αμερικανούς και, κυρίως, τώρα, στους Γάλλους.
Με τη γαλλική πρωτοβουλία που δημοσιοποίησε επισήμως χθες ο Νικολά Σαρκοζί, οι Γερμανοί απώλεσαν το μονοπώλιο της ισχύος όχι μόνον στο ελληνικό πρόβλημα αλλά και στις τύχες της κοινής Ευρώπης. Δεν οδηγούν πια τις εξελίξεις, αλλά σύρονται από αυτές. Και, μαζί με την ισχύ του Βερολίνου, μειώνεται και η ισχύς των «αγορών»: από την ώρα που η πολιτική εξουσία οδηγεί πλέον τις τράπεζες κι όχι το αντίστροφο, η επιθετικότητα των «αγορών» στερείται σε μεγάλο βαθμό το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Η Ευρώπη ξαναγίνεται Ευρώπη και παύει να είναι το γερμανικό Ελ Ντοράντο με τους κερδοσκόπους σε ρόλο εκτελεστή.
Αυτά τα τριάντα χρόνια της μετακύλισης που επέβαλλε - και μάλιστα χωρίς μεγάλη δυσκολία - στους Γάλλους κατόχους ελληνικού χρέους ο Νικολά Σαρκοζί, αποτελούν τη λεγόμενη «πολιτική λύση», που θα μπορούσε να την ονομάσει κανείς και «ευρωπαική λύση», καθώς, με τη γαλλική πρωτοβουλία, η Ευρώπη λειτουργεί πλέον ως Ευρώπη, αναλαμβάνει το ρόλο και την ευθύνη της για το κοινό μέλλον. Και είναι λύση: με αυτό το δεδομένο, η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει όχι μόνον την πτώχευση αλλά και το θάνατο δια ασφυξίας που οι Γερμανοί με τέτοια επιμονή επιχειρούν εδώ και τόσους μήνες να της επιβάλλουν. Υπό την πολιτική απόφαση του προέδρου της Γαλλίας που προδιαγράφει τη λύση, οι Γαλλικές τράπεζες στερούν και το τελευταίο εκβιαστικό «επιχείρημα» των «αγορών».
Πώς όμως ο Γάλλος πρόεδρος κατάφερε τις τράπεζες της χώρας τους να δεχθούν μέσα σε λίγες ώρες την πολιτική λύση των 30 ετών, ενώ η Γερμανία «παλεύει» δήθεν για κάτι τέτοιο χωρίς αποτέλεσμα εδώ και μήνες; Ποια είναι η διαφορά Γαλλίας και Γερμανίας;
Είναι ότι οι Γάλλοι έχουν ευρωπαικό κίνητρο, ενώ οι Γερμανοί εθνικιστικό. Η Γαλλία δεν επιθυμεί να φτιάξει μια ευρωζώνη «παράρτημά της», «ζωτικό της χώρο», κάτι που με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος επιχειρεί πεισματικά να πετύχει το Βερολίνο.
Με το γαλλικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το Παρίσι δεν σώζει μόνον τη χώρα μας από την καταστροφή, αλλά και την Ευρώπη από τον ηγεμονισμό των Γερμανών που έκαναν ότι μπορούσαν για να ηγεμονεύσουν την ευρωζώνη με πρώτο και πιο βίαιο θύμα την Ελλάδα.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε χθες: «Διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρουν ενδιαφέρον. Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το υποτιμημένο εθνικό νόμισμα».
Στην ουσία, η Γαλλία παρέκαμψε τον γερμανικό ηγεμονισμό, αλλά και το χάος που αυτός γεννά, ακριβώς γιατί ο σχεδιασμός του Βερολίνου άλλα λέει κι άλλα υπηρετεί. Παρέκαμψε ακόμα και το μόνιμο μηχανισμό στήριξης που οι Γερμανοί φρόντισαν να τον θεσμοποιήσουν για το 2013, επειδή δήθεν δεν προλάβαιναν νωρίτερα, αλλά στην πραγματικότητα η επιθυμία του Βερολίνου ήταν να μην υπάρχουν στο ευρώ χώρες που θα τον έχουν ως τότε ανάγκη.
Η γερμανική πολιτική ήταν, όλο αυτό τον καιρό, γεμάτη αντιφάσεις, ακριβώς γιατί υπηρετούσε ένα άλλο σκεπτικό από εκείνο που υποτίθεται ότι υπηρετούσε. Τόσο το σκεπτικό όσο και οι αντιφάσεις του, οδηγούσαν και την Ελλάδα και το ευρώ σε καταστροφή.
Μετά την ωμή, σκληρότατη αμερικανική παρέμβαση στις 7 Ιουνίου στο ταξίδι Μέρκελ στην Ουάσιγκτον έγινε το πρώτο βήμα ακύρωσης αυτού του σχεδιασμού, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ανάγκασε τη Γερμανίδα καγκελάριο να γυρίσει στο Βερολίνο και να περάσει από τη Βουλή την απόφαση για τη νέα χρηματοδότηση.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Νικολά Σαρκοζί -πιθανότατα σε εσωτερική συνεννόηση με τους Αμερικανούς - επισκεπτόταν το Βερολίνο και, δημοσίως και πάλι, εξανάγκαζε την κυρία Μέρκελ να πάει ένα βήμα παραπέρα με την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών. Στη συνέχεια, διέρρεε το γαλλικό σχέδιο και, χθες, το επιβεβαίωνε και επισήμως, αδειάζοντας ολοκληρωτικά τους Γερμανούς που έχασαν πλέον τη μάχη της μονοκρατορίας στην Ευρώπη με μοχλό την ελληνική κρίση.
Λίγο πριν μιλήσει ο Γάλλος πρόεδρος, η υπουργός Οικονομικών του και πιθανότατα αυριανή διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. Κριστίν Λαγκάρντ έδινε τις λεπτομέρειες του γαλλικού σχεδίου για τα 15 δις ευρώ ελληνικού χρέους που έχουν στα χέρια τους οι γαλλικές τράπεζες: Επανεπένδυση του 50% των ομολόγων που λήγουν έως τα μέσα του 2014 σε νέους τίτλους 30ετούς διάρκειας και του 20% σε ένα ειδικό ταμείο, σε ομόλογα χαμηλού επιτοκίου, τα οποία πιθανότατα θα έχουν την εγγύηση του προσωρινού μηχανισμού ευρωπαικής στήριξης. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν στο ειδικό ταμείο θα λειτουργούν ως ασφάλεια που θα εγγυάται την αποπληρωμή των ομολόγων μετά από 30 χρόνια και έτσι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα χρειαστεί να προσφέρουν κρατικές εγγυήσεις όπως ζητούσαν αρκετές τράπεζες.
Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: «Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, με τις περικοπές των δαπανών δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση», για να προσθέσει ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη.
Και προσοχή στο τι δεν είπε ο Νικολά Σαρκοζί: ούτε εκβιασμοί, ούτε μεσοπρόθεσμο, ούτε απειλή πτώχευσης, ούτε τίποτα. Γιατί; Επειδή η Γαλλία κάνει ευρωπαική πολιτική συμμάχου χώρας και δίνει έμπρακτη αλληλεγγύη στην Ελλάδα και προοπτική στο ευρώ. Δεν κάνει ούτε πλιάτσικο, στο οποίο έχουν ήδη εισέλθει οι Γερμανοί στην Ελλάδα, ούτε ασκεί ηγεμονισμό με σκοπό την οικονομική άλωση της Ευρώπης.
Ο Νικολά Σαρκοζί έθεσε χθες τη νέα ατζέντα επί της οποίας θα πραγματοποιηθεί το γιούρογκρουπ της 3ης Ιουλίου. Εθεσε να νέα δεδομένα που μέχρι προχθές δεν υπήρχαν. Παρακάμπτοντας το γερμανικό ηγεμονισμό και τις «αγορές», άνοιξε μια λεωφόρο για το μέλλον της Ελλάδας και του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη και έκλεισε το δρόμο στο Βερολίνο: τώρα που το γαλλικό σχέδιο είναι πια στο τραπέζι, οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πώς το παιγνίδι των Γερμανών μονοπώλησε την πορεία των πραγμάτων μέχρι σήμερα.
Ευτυχώς, επιτέλους, η Γαλλία αποφάσισε να μην αφήσει άλλο στα χέρια τους τις τύχες της Ευρώπης. Αυτή η λεωφόρος που ανοίγει ο Σαρκοζί για το μέλλον όλων μας, είναι τόσο μεγάλη μέσα σε συνθήκες απελπισίας, που θα άξιζε κι εμείς να μετονομάσουμε μία κεντρική, στη καρδιά της Αθήνας, να της δώσουμε το όνομά του. Γιατί το Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία είναι σήμερα ισχυρότερο και πιο πραγματικό από ποτέ: Και έχει και κάτι ακόμα: συμμαχία για μια ελεύθερη Ευρώπη.
Υ.Γ.: Προκαλώντας όλο αυτό τον καιρό ακόμα και οξύτατη αντίδραση πολλών, από τις 16 Μαρτίου 2010, στην αρχή ακόμα της φοβερής αυτής κρίσης, ο υπογράφων επιμένει ότι η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται ο γερμανικός εθνικιστικός ηγεμονισμός, με μια σειρά άρθρων που ξεκίνησαν τότε - το πρώτο εξ αυτών είχε τον τίτλο «Θα χάσουν κι άλλο πόλεμο», κάτι που σήμερα, ελπίζει κανείς ότι όλοι πλέον κατανοούν. Και ότι η λύση δεν μπορεί παρά να περνά από την ενεργοποίηση της Γαλλίας και του πρόεδρου της (πρώτο κείμενο στις 17 Μαρτίου 2010, με τίτλο «Αν φέρει και την Κάρλα»). Ο αναγνώστης, αν το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να τα αναζητήσει στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΒήματοςVassilis
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ» ΜΑΤΑΤΖΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 29-6 2011) ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ, ΕΠΕΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΖΗΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΛΥΣΑΛΛΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΡΙΣΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥ, ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ. 
  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: proedros@poeota.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

"κάθε κοινωνία κρίνεται, από το πώς μεταχειρίζεται τους πιο αδύναμους ανάμεσά της"

της Τίνας Πισχιτζή:
Έχεις δύο επιλογές..
Τι θα έκανες εσύ; Θα διάλεγες, σίγουρα..
Μην κοιτάξεις για κάτι αστείο σ' αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει, μα διάβασέ το.
Η ερώτηση είναι: Θα έκανες την ίδια επιλογή ;
Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς απο όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.
Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση.
"Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται απο εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια.
Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;"
Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία.
Ο πατέρας συνέχισε.
"Όταν ένα παιδί σαν τον Shay που είναι πνευματικά ανάπηρο, έρχεται στη ζωή, η ευκαιρία να καταλάβεις την αληθινή ανθρώπινη φύση είναι, το πώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν σ' αυτό το παιδί."
Και αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε μέχρι το τέλος της..
Ο Shay κι εγώ, περάσαμε έξω απο ένα πάρκο, όπου κάποια αγόρια που γνώριζαν τον Shay, έπαιζαν μπέιζμπολ.
Ο Shay με ρώτησε, "μπαμπά, νομίζεις ότι θα μ' αφήσουν να παίξω μαζί τους;"
Εγώ ήξερα ότι τα περισσότερα αγόρια, δεν θα ήθελαν κάποιον σαν τον Shay στην ομάδα τους.
Μα ήξερα, και καταλάβαινα σαν πατέρας, ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να παίξει, θα του έδινε πολύ μεγάλη χαρά και επίσης ένα αναγκαίο αίσθημα ένταξης, μαζί με κάποια εμπιστοσύνη που θα γινόταν αποδεκτός από τα άλλα παιδιά, παρά την αναπηρία του.
Πλησίασα λοιπόν ένα απο τα παιδιά, και το ρώτησα χωρίς βέβαια να περιμένω και πολλά, αν ο Shay θα μπορούσε να παίξει μαζί τους.
Το αγόρι κοίταξε γύρω του σαν να ζητούσε κάποια υποστήριξη, μα στο τέλος απάντησε, "χάνουμε έξι γύρους, και το παιχνίδι είναι στον όγδοο γύρο. Γιατί όχι, μπορεί να παίξει στην δική μας ομάδα, και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε να παίξει στον επόμενο γύρο, να αποκρούσει τις βολές αν το θέλει.
Ο Shay πήγε με δυσκολία μέχρι τον πάγκο της ομάδας, για να φορέσει την μπλούζα της ομάδος. Τον παρακολουθούσα με μάτια δακρυσμένα και μια θέρμη στην καρδιά μου.
Τα αγόρια της ομάδας, είδαν την χαρά μου, που τον αποδέχτηκαν στην ομάδα τους.

Στο τέλος του όγδοου γύρου, η ομάδα του Shay νικούσε μερικούς πόντους, αλά ήταν ακόμη πίσω τρείς πόντους για να κερδίσουν τον γύρο.
Στην αρχή του ένατου γύρου, ο Shay έβαλε το γάντι και έπαιξε δεξιά στο γήπεδο.
Αν και οι μπαλιές δεν ήρθαν προς την κατεύθυνσή του, έδειχνε ενθουσιασμένος, δείχνοντας την χαρά του, και μόνο που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας όλο χαρά τα χεράκια του.
Το χαμόγελό του ήταν απο το ένα αυτί στο άλλο, όταν με κοίταζε που τον χαιρετούσα απο την εξέδρα.

Προς το τέλος του ένατου γύρου, η ομάδα του Shay πήρε κι άλλους πόντους.
Με δύο παίκτες έξω, και τρείς έξω απο την βάση, οι πιθανότητες να κερδίσει γύρους, ήταν κοντά στην βάση, και ο Shay καθορίστηκε σαν ο επόμενος για να αποκρούσει τις βολές.

Σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, αναρωτήθηκα αν θα αφήσουν τον Shay να δοκιμάσει να αποκρούσει, και να χάσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν το παιχνίδι.
Για μεγάλη μου έκπληξη, ...τον άφησαν!

Όλοι γνωρίζανε ότι ήταν αδύνατον να χτυπήσει ο Shay την μπάλα, τη στιγμή που δεν ξέρει καν, πώς να κρατήσει κατάλληλα το ρόπαλο, πόσο μάλλον να στοχεύσει την μπάλα.
Εντούτοις, ο Shay πήρε θέση.
Ο αντίπαλος παίχτης, που πετάει την μπάλα, αναγνώρισε ότι η ομάδα του Shay έβαλε την νίκη του παιχνιδιού σε δεύτερη μοίρα, για να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί αυτό, να χαρεί αυτήν τη στιγμή, γι αυτό και ήρθε πιο κοντά, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να τα καταφέρει ρίχνοντας την μπάλα απαλά στον Shay.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Shay κούνησε αδέξια το ρόπαλο και αστόχησε.
Ο αντίπαλος παίκτης, ήρθε ακόμη πιο κοντά του λίγα βήματα, για να του πετάξει ακόμη πιο απαλά την μπάλα. Ο Shay κούνησε πάλι αδέξια το ρόπαλο, μα αυτή τη φορά βρήκε τυχαία την μπάλα, στέλνοντάς την πολύ κοντά, και μάλιστα σε έναν αντίπαλο.

Το παιχνίδι τώρα, κανονικά θα είχε τελειώσει.
Ο αντίπαλος όμως, σήκωσε την μπάλα, και, ενώ θα μπορούσε να την πετάξει στην πρώτη βάση, βγάζοντας τον Shay έξω απο το παιχνίδι, πέταξε επίτηδες την μπάλα πολύ ψηλά, πάνω απο το κεφάλι του συμπαίκτη του, και μακρυά κι απο τους άλλους συμπαίκτες του.

Όλοι στις εξέδρες, και απο τις δύο ομάδες, άρχισαν να φωνάζουν, "Shay τρέξε στην πρώτη βάση, τρέξε, τρέξε..."
Ποτέ στη ζωή του ο Shay δεν έτρεξε τόσο μακρυά, μα έφτασε στην πρώτη βάση γεμάτος ενθουσιασμό και με ορθάνοιχτα απο χαρά μάτια, κοιτώντας γύρω του απορημένα και σαστισμένα, να καταλάβει τι άλλο πρέπει τώρα να κάνει...

Η εξέδρα συνέχισε τότε, "Shay, τρέξε στη δεύτερη βάση, Shay τρέξε..τρέξε.."
Με την ανάσα κομμένη και άτσαλα, έτρεξε προς τη δεύτερη βάση. Μέχρι όμως να φτάσει ο Shay στη δεύτερη βάση, ο δεξιός αντίπαλος είχε ήδη πιάσει την μπάλα.
Ήταν ο μικρότερος της αντίπαλης ομάδας, και είχε πλέον όλη την ευκαιρία, να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.
Θα μπορούσε να πετάξει την μπάλα στον συμπαίκτη της δεύτερης βάσης, όπου θα έβγαζε έξω τον Shay, μα κατάλαβε τις προθέσεις του συμπαίκτη του που έριχνε τις βολές, και την έριξε ψηλά, προς τον συμπαίκτη της τρίτης βάσης.

Ο Shay έτρεξε προς την τρίτη βάση σαν ξετρελαμένος, καθώς οι παίκτες της ομάδας του
έτρεξαν κι εκείνοι προς τη βάση.
Όλοι φωνάζαμε, "Shay, Shay, Shay!!!"

Ο Shay έφτασε στην τρίτη βάση, αλά με την κρυφή βοήθεια του αντίπαλου παίχτη της τρίτης βάσης, ο οποίος σταμάτησε να τρέχει να προλάβει την μπάλα, για να δείξει στον Shay την σωστή κατεύθυνση, το πού ήταν η τρίτη βάση, λέγοντάς του "απο δώ, απο δώ Shay.."
Καθώς ο Shay πέρασε από την τρίτη, τα αγόρια και των δύο ομάδων και οι θεατές στις εξέδρες, ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας "Shay, τρέξε στη βάση ένα τώρα, τρέξε στη βάση ένα.."
Ο Shay έφτασε στη βάση, πάτησε στον βατήρα, κερδίζοντας το παιχνίδι, και όλοι τον ζητωκραύγασαν σαν τον ήρωα, που βοήθησε να νικήσει η ομάδα.

Εκείνη την ημέρα, συνέχισε με δάκρυα ο πατέρας, τα αγόρια και από τις δύο ομάδες, και ο κόσμος στις εξέδρες, βοήθησαν να φέρουν ένα κομμάτι αληθινής αγάπης και ανθρωπιάς σ' αυτόν τον κόσμο, να δώσουν χαρά σε μια ψυχούλα, που τόσο την λαχταρούσε και που τόσο την είχε ανάγκη.

Ο Shay δεν τα κατάφερε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, πέθανε εκείνο τον χειμώνα, χωρίς όμως να ξεχάσει ποτέ, πώς ήταν ο "ήρωας" που με έκανε τόσο χαρούμενο εκείνη την ημέρα, και την χαρά που έδωσε στην μητέρα του, και που με δάκρυα αγκάλιασε τον μικρό της ήρωα σαν πήγαμε σπίτι.

Και τώρα, ...κυρίες, ...κύριοι, ...ο επίλογος..

Υπάρχουν χιλιάδες ανέκδοτα που στέλνονται δια μέσου internet, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μα όταν πρόκειται για ιστορίες που έχουν να κάνουν με επιλογές ζωής, οι άνθρωποι διστάζουν.
Το ακατέργαστο, το χυδαίο, και συχνά άσεμνο, περνάει ελεύθερα μέσω του κυβερνοχώρου, αλλά η δημόσια συζήτηση για την ευπρέπεια, πάρα πολύ συχνά καταστέλλεται, ακόμη και στα σχολεία η και τους εργασιακούς χώρους μας.

Εάν σκέφτεσαι να προωθήσεις αυτό το κείμενο, πιθανότατα θα κάνεις ίσως επιλογή, στα άτομα στα οποία θα το στείλεις.
Θεωρώ προσωπικά πως ανήκω στα άτομα, που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Όλοι έχουμε χιλιάδες ευκαιρίες στην καθημερινή μας ζωή, να καταλάβουμε την φυσική τάξη των πραγμάτων.
Τόσες πολλές, φαινομενικά τετριμμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, μας δίνουν μια επιλογή:
Περνάμε κατά μήκος ενός μικρού σπινθήρα αγάπης και ανθρωπιάς;
ή παραβλέπουμε κάθε ευκαιρία, αφήνοντας αυτόν τον κόσμο ακόμη πιό κρύο;
Διαβάστε περισσότερα...

3 ωρες συζητηση μονο για τα εκτακτα στο σημερινό Δ.Σ του Δήμου Θερμαικού.

Κουραστικό να παρακολουθεί κανείς την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν συζητιούνται επι 3 ώρες τα έκτακτα και όχι τα τακτικά θέματα μέσα σε μια αίθουσα όπου δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός και θερμαίνεται και περισσότερο το κλίμα με τις κόντρες μεταξύ των συμβούλων.Αντάρτικο απο Αθανασιάδη με αρνητική ψήφο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα(με πολύ ωραία τοποθέτηση όμως)της πρότασης της πλειοψηφίας.
Τα κυριότερα σημεία που χρήζουν αναφοράς είναι:
1.Η δήλωση του Δημάρχου ότι χάθηκε οριστικά το Διεθνές Πανεπιστήμιο που πάει στην Θέρμη.
2.Η πρόταση του Δημάρχου πρός το σώμα να εκδόσει ψήφισμα για κλείσιμο του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων την Τετάρτη υποστηρίζοντας την θέση καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.(εδώ τους την βγήκε απο αριστερά που λέμε).
3.Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ.Οικονομίδης σε bloger της περιοχής και η υπόδειξη στον Αντιδήμαρχο κ.Κούτουκα γιατί έκανε αναφορά στον bloger.(γιατί Λάκη;γιατί;)
4.Η αναφορά του κ.Βουδούρη ότι προσελήφθησαν εργαζόμενοι στον Δήμο που όμως είναι ανασφάλιστοι;(είναι δυνατόν);;
5.Η αναφορά του κ.Παράσχου απευθυνόμενος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι η παραπάνω ενέργεια είναι εγκλημα;;
6.Η αναφορά του κ.Μήλιου ότι ενώ λέμε στους δημότες να κάνουν οικονομία στο νερό εν τούτοις 7 χωράφια χρησιμοποιούνε νερό απο το δίκτυο;;;;(γιαυτό πέφτει η πίεση);;;;
8.Η αναφορά ότι πρέπει η αποκομιδή των σκουπιδιών να δωθεί σε Ιδιώτη για 2 μήνες νοικίαζοντας όμως μόνο τα αποριμματοφόρα και η υποστήριξη να γ΄νεται απο υπαλλήλους του Δήμου;;!!!! Αυτά και άλλα πολλά ακούσθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση.περισσότερο ρεπορτάζ σε άλλες αναρτήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστός ο Δήμος Θερμαικού αύριο Τετάρτη

Κλειστός θα παραμείνει ο Δήμος Θερμαικού και οι Δημοτικές Υπηρεσίες την Τετάρτη 29 Ιουνίου μετά την εισήγηση του Δημάρχου Ι.Αλεξανδρή στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. για την έκδοση ψηφίσματος ενάντια
στην ψήφιση και εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που μόνο δεινά θα φέρει στην Τοπικη Αυτοδιοικηση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το οποίο και υπερψηφίστηκε από όλες τις Παρατάξεις
(μειοψήφησαν 2 Σύμβουλοι οι κ.κ Μπαλασας και Ασθενίδης).
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Παγκρήτια Συνάντηση Αερομοντελιστών Κρήτης.

Στο πλαίσιο διάδοσης του αεροαθλητισμού, η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΑΗΚ, διοργανώνει στις 26-6-2011 ημέρα Κυριακή, στο χώρο του μοντελοδρομίου μας, που βρίσκετε στη περιοχή Ανωπόλεως του Δήμου Χερσονήσου, παγκρήτια συνάντηση αεομοντελιστών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 πμ έως το απόγευμα της ιδίας μέρας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πτήσεις με μοντέλα αεροσκαφών και ελικοπτέρων, επίδειξη μεγάλων στατικών μοντέλων, καθώς και συζητήσεις με ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την περαιτέρω διάδοση του αερομοντελισμού στην Ελλάδα.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς
Το μοντελοδρομιο Ανωπόλεως βρίσκετε στην θέση Koπσά (νότια της σχολης τουριστικών επαγγελμάτων - λίγα μόλις μετρα από την Εκκλησια του προφήτη Ηλία )
Για πληροφορίες καλέστε στo 6932435031 κκ ΚΑΛΑΡΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ
http://eahk-gr.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αλλο Χαλκιδική και άλλο Θερμαικός;;;;;;

Ποιός εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θερμαικού εκθειάζει σε παρέα την Χαλκιδική και την θάλασσα της και υπερηφανεύεται μάλιστα ότι κολυμπάει εκεί και όχι στα βρώμικα νερά του Θερμαικού;;;Ποιός;;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ η άσκηση ελικοπτέρων Ελλάδας - Ισραήλ .

Nέα κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ πραγµατοποιείται από 20 έως 30 Ιουνίου στη Θεσσαλία. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αµυνας, για κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα µε τη συνεργασία ελικοπτέρων του Ισραήλ, µε αντίστοιχες
µονάδες της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεµικής Αεροπορίας. Η άσκηση περιλαµβάνεται στο Πρόγραµµα Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών για το 2011, όπου έχει περιληφθεί και άσκηση µε µαχητικά αεροσκάφη.
ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δικογραφία του Ρήγα Φεραίου ανακαλύφθηκε στο δημαρχείο της Κοζάνης

Στο Δήμο Κοζάνης, ανακαλύφθηκαν σπάνια έγγραφα, τα οποία περιείχαν όλες τις λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρήγας Φεραίος στη Βιέννη.
Ο ερευνητής Θεοφάνης Πάμπας, κατά τις έρευνές του στη Βιέννη, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια στοίβα εγγράφων, τα οποία είχαν βρεθεί το1878 σε διάδρομο του ανακτόρου Χόφμπουργκ, δίπλα στους ιδιωτικούς χώρους του ιδρυτή της αυστριακής αυτοκρατορίας Φραγκίσκου του Β΄ (1792-1835).
Διαβάζοντας και ξεφυλλίζοντας τα χαρτιά που έβλεπε μπροστά του, διαπίστωσε ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν και τα έγγραφα που περιείχαν όλες τις λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής στη Βιέννη, μαζί με τους επτά συντρόφους του, λίγο μετά τη σύλληψή του το 1797 στην Τεργέστη και λίγο νωρίτερα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε το 1798, στο Βελιγράδι.
Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι συνεργάτες του Ρήγα στη Βιέννη ήταν πολλοί Έλληνες έμποροι ή σπουδαστές αλλά και οι αδελφοί Πούλιου, τυπογράφοι από τη Σιάτιστα, που τύπωσαν τον Θούριο και τη Χάρτα.
Το σύνολο του αρχείου που μελέτησε ο Θεοφάνης Πάμπας αποτελούνταν από 172 δέσμες, κουτιά, στοίβες και τόμους και κατά διαταγή του αυτοκράτορα έπρεπε να παραδοθούν στο κρατικό αρχείο και να διαφυλαχτούν εκεί ανέγγιχτα.
Όταν το 1919 ανοίχτηκε το συγκεκριμένο αρχείο, βρέθηκαν πολυάριθμα έγγραφα που αφορούσαν τους λεγόμενους Ιακωβίτες (επαναστάτες).
Μια δεύτερη σειρά των ίδιων ανακριτικών εγγράφων για το Ρήγα Βελεστινλή και τους συντρόφους του από το αρχείο της αστυνομίας που φυλασσόταν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάηκε το 1927 κατά τη διάρκεια πολιτικών ταραχών. Αυτή η πυρκαγιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστρίας αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη καταστροφή αρχειακού υλικού που συνέβη ποτέ στη χώρα.http://dailynews24.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Φώτιος Στάθης
Πολιτικός Μηχανικός*
Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φάνηκε καθαρά ότι η χώρα μας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα και ότι ο λαός της και η νοοτροπία μάλλον ελάχιστα.
Πως βγάζω το συμπέρασμα αυτό; Θα επικεντρωθώ στον χώρο της δικής μας τοπικής κοινωνίας του Δήμου Θερμαϊκού για να μην πλατειάζω. Οι ίδιοι πολιτικοί με τα ίδια στελέχη και με τα παλιά μυαλά διεκδίκησαν και κάποιοι από αυτούς ανέλαβαν και πάλι την διοίκηση με σημαία την "εμπειρία" τους. Οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι και οι υπερβολές και οι σπατάλες δεν έλειψαν. Οι πολιτικοί μας δείχνουν να μην έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να ασχολούνται με τα μικροσυμφέροντα. Συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών και οι πολίτες συνεχίζουν να αναμένουν ο "δικός" τους πολιτικός να τους υποστηρίξει και να τους "βολέψει". Εξακολουθεί να απουσιάζει η συλλογική προσπάθεια για επιτυχία συγκεκριμένων στόχων προς όφελος όλης της κοινότητας και την πατρίδας μας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σκύψουμε το κεφάλι και με σοβαρότητα ο καθένας να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το καθήκον μας και όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα και την θέση της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει πια η εύκολη οδός.
Ένας από τους σημαντικότερους τομείς είναι η παιδία μας. Οι εκπαιδευτικοί ας πάψουν να ασχολούνται με τις εθνικές εορτές και τις παρελάσεις και να παράγουν περισσότερο πραγματικό έργο διδασκαλίας. Οι περισσότεροι γονείς άλλωστε δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια. Εάν δεν βελτιωθεί ο τομέας αυτός, τα παιδιά μας δεν θα έχουν στο μέλλον δυνατότητα να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.
Δεν έχουμε τίποτα πια να προσδοκούμε και να αναμένουμε από τους πολιτικούς μας οι οποίοι έχουν χάσει τον έλεγχο. Έχουν χάσει τον έλεγχο της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης, ακόμα και της ίδιας της χώρας που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Να αλλάξουμε όλοι μας ατομικά και όλοι μαζί. Δουλεύοντας συλλογικά και δείχνοντας σεβασμό στους συμπολίτες μας με σκοπό το κτίσιμο μιας Ελλάδας με βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας και για τις μελλοντικές γενιές. Να το πάρουμε πατριωτικά - γιατί χανόμαστε.*20.11.2010
Διαβάστε περισσότερα...

Παντρεμένος έβαλε στην Εφορία απόδειξη από... οίκο ανοχής!!!

Είδηση ταυτόχρονα για γέλια και για κλάματα. Επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, προκειμένου να πετύχει την έκπτωση φόρου που όλοι κυνηγάμε καταθέτοντας αποδείξεις με τις φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με το τελευταίο μέτρο του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, έβαλε μεταξύ των υπολοίπων αποδείξεων και μία από... οίκο ανοχής.
Σύμφωνα με αυτήν, κατέβαλε στην... Τζίνα συνολικά 250 ευρώ για... παροχή υπηρεσιών!!! Τι είδους υπηρεσιών; «Μασάζ – φουλ έξτρα», σύμφωνα με όσα μπορείτε να δείτε ότι αναγράφονται στην απόδειξη που προσκόμισε (μαζί με τις υπόλοιπες) ο γνωστός επιχειρηματίας στον λογιστή του.
Καθώς λοιπόν ο λογιστής έκανε έναν τυπικό έλεγχο των αποδείξεων, έπεσε πάνω και σε αυτήν, που προφανώς είναι ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να ζητήσει κανείς επιστροφή φόρου από την Εφορία. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο επιχειρηματίας υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση με την σύζυγό του.
Το καλό για τον ίδιο είναι ότι εκείνη προφανώς δεν πήρε χαμπάρι τι είδους αποδείξεις περιλαμβάνονταν σε εκείνες που προσκομίστηκαν στον λογιστή, άρα ούτε και τις αταξίες του ερωτιάρη άνδρα της. Ούτε προφανώς και ο λογιστής σκοπεύει να καταδώσει τον πελάτη του.
Ωστόσο, η περίφημη απόδειξη διέρρευσε στο διαδίκτυο και μπορούν πλέον να μπουν ψύλλοι στα αυτιά όσων γυναικών από τα Τρίκαλα έλειπαν οι άνδρες στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, αναφορικά με το τι «δουλειές» είχαν εκεί...πηγή:http://vatolakkiotis.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...