ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2011.
Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους, καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.
Τα στοιχεία, που θα συγκεντρωθούν, είναι απαραίτητα για τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων, η κατανομή κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, κλπ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων του Δήμου μας απογραφεί στο μόνιμο τόπο κατοικίας του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας από τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Επομένως, η απογραφή στον τόπο κατοικίας μας έχει τεράστια σημασία για την ποιότητα των υπηρεσιών, που θα απολαμβάνουν οι πολίτες του Δήμου μας την επόμενη δεκαετία.
Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών θα διεξαχθεί για διάστημα 15 ημερών, από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011. Στόχος της θα είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της Χώρας.
Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον Απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης.
Έχει ιδιαίτερη αξία να τονίσουμε ότι, όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές έρευνες, το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς, όπως αυτό απορρέει τόσο από την Εθνική Νομοθεσία (Ν.3832/2010), όσο και από την Κοινοτική Νομοθεσία.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να απογραφούν στο Δήμο μας, συνεργαζόμενοι και διευκολύνοντας το έργο των ανθρώπων της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου