ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: 2,5 ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,

Την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τον Οκτώβριο από 37,5 σε 40 πρότεινε στην ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

"Υπάρχει ανάγκη να δούμε τις ώρες εργασίας στο δημόσιο τομέα. Με ανώτατο όριο το 8ωρο ημερησίως. 8ωρο που όπως είναι γνωστό ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση με την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ώρες εργασίες θα συσχετισθούν και με τις αμοιβές, τονίζοντας χατρακτηριστικά ότι υπάρχουν γενικοί διευθυντές που έχουν ελεύθερο ωράριο και δεν είναι δυνατόν να μην ληφθεί αυτό υπόψη στο μισθολόγιο.

Παράλληλα από τον Οκτώβριο προτέινεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών όπως οι Πολεοδομίες , το ΙΚΑ και οι Εφορίες και το απόγευμα. «Δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές», διεκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης στους συνδικαλιστές, οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν απαίτηση της τρόικας. Κατατίθενται από την κυβέρνηση με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα.

Δεν θα μειωθεί ο μέσος μισθός

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε στους συνδικαλιστές ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στα ρετιρέ και εξομοίωση των αποδοχών σε δημοσίους υπαλλήλους με ίδια προσόντα (για παράδειγμα, ΄όπως έχει πει παλαιότερα ο υπουργός, σήμερα ένας πτυχιούχος του υπουργείου Οικονομικών με 15 έτη προϋπηρεσίας λαμβάνει 2300 μικτά το μήνα, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών μόλις 1600 ευρώ). Ωστόσο, δεν πρόκειται να μεταβληθεί το συνολικό κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο, άρα και ο μέσος μισθός.

Στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ τέθηκε και η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αν και αναγνωρίζει, όπως είπε, τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο. Επίσης, κράτησε ως θετικές, όπως είπε, τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.πηγή:www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου