ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Έξαρση της νέας γρίπης αναμένουν οι ειδικοί

Αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας. Τη Δευτέρα το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας διοργανώνουν συνάντηση εργασίας με θέμα «Εποχική γρίπη 2010-2011: Η κατάσταση στην Ελλάδα». Στη συνάντηση θα παραστεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σημειώνεται ότι φέτος στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 είναι αυτό που απομονώνεται εργαστηριακά σε ό,τι αφορά στα κρούσματα γρίπης.Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι τα εξής:

* Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τονίζεται ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό
* Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών.
* Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο συνολικός αριθμός των δηλωθέντων θανάτων μέχρι την περασμένη Παρασκευή ανέρχεται στους 27.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι μία 50χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1), κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η άτυχη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς ήταν υπέρβαρη και ινσουλινοεξαρτώμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου