ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. Θερμαικού Κον Στεφανίδη Κυριάκο

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου διαβάζοντας τον νόμο 3852 "περί Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης "Πρόγραμμα Καλλικράτης"  στεκόμενος στο Αρθρο 66 που αναφέρεται στις Δημοτικές παρατάξεις και ειδικότερα στην παράγραφο 7 η οποία αναφέρει: Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.
Πιστεύοντας οτι λειτουργείτε Δημοκρατικά χωρίς παρελθοντολογικές τακτικές και επειδή στο προηγούμενο Συμβούλιο ακούστηκαν φωνές όπως "μα εσεις 4 χρόνια δεν μας δίνατε γραφείο" ευελπιστώ στην θετική αντιμετώπιση του θέματος και την παραχώρηση γραφείων στις Δημοτικές Παρατάξεις.(Βέβαια δεν γνωρίζω αν υπάρχουν χώροι και εάν υπάγεται στην δική σας αρμοδιότητα προς λύση η ανωτέρω παράγραφος του αρθρου 66).Απευθύνομαι σ εσας ως ενεργός πολίτης και ως blogger διότι γνωρίζω την ενασχόληση και την αγάπη που δείχνετε στην  διαδικτυακή bloggoσφαιρα.
με εκτίμηση το  Τσουνάμι.
ο Κύριος Στεφανίδης απαντά:
κε Τσιαουσίδη
Πράγματι ο Καλλικράτης υποχρεώνει κατά κάποιο τρόπο την νέα δημοτική αρχή, μέσα στο πνεύμα της συνεργασίας και συναντίληψης που απαιτεί η καλλικρατική περίοδος να εξασφαλίσει κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη στις δημοτικές παρατάξεις.
Αναρωτιέμαι όμως αν πράγματι αυτός που σήμερα ζητά ένα τέτοιο χώρο, έχει άραγε αυτό το πνεύμα της συνεργασίας, που ακόμα και αν δεν ήταν επιβεβλημένο από τον προηγούμενο νόμο, αναμφίβολα ήταν επιθυμητό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μόνη διαφορά του Καλλικράτη με τον προηγούμενο νόμο, σ' αυτό το θέμα είναι ότι έχει αντικατασταθεί η πρόταση "εφ' όσον οι ανάγκες το επιτρέπουν" με το "οφείλει"
Το ρήμα "οφείλω" όμως πολύ σωστά το χρησιμοποίησε ο νομοθέτης - και δεν χρησιμοποίησε άλλη λέξη, όπως "υποχρεούται" ή "επιβάλλεται" ή "πρέπει άμεσα να δοθεί αυτός ο χώρος". Όπως δεν προσδιορίζει αν αυτός ο χώρος θα είναι στην Περαία, στο Αγγελοχώρι, στο Μεσημέρι, ή πόσα τετραγωνικά θα είναι ο χώρος, αν θα έχει τηλέφωνο ή φαξ, αν έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μολύβι, αν ο γραμματέας έχει IQ "ραδικιού" ή κανονικό, κλπ. Επίσης γνωρίζεις ότι πολύς κόσμος οφείλει, αλλά δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα δεν ξεπληρώνει.
Φυσικά ποτέ δεν θα συμφωνούσα να μην είναι κάποιος εντάξει στις οφειλές του. Όπως επίσης και δεν δικαιούμαι να βάζω όλους τους πολιτικούς μου αντιπάλους στο ίδιο καζάνι. Δικαιούμαι όμως να έχω διαφορετική άποψη, από αυτή του νομοθέτη. Και είμαι σίγουρος ότι και εσείς - που φαίνεται ότι βλέπετε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία, αφού συμμετείχατε σε μια άλλη παράταξη - πολλές φορές αντιδράτε στην προστατευτικότητα του νόμου για κάποιους εγκληματίες (πχ βιαστές ανηλίκων, εμπόρους ναρκωτικών, κλπ). Με το ίδιο πνεύμα και όχι με ρεβανσιστική διάθεση, σαν νοήμων άνθρωπος αντιδρώ, όταν κάποιοι ενώ όφειλαν να λένε την αλήθεια, όφειλαν να προστατεύουν τα δικαιώματα όλων, όφειλαν να διαφυλάξουν το συμφέρον του δήμου, όφειλαν να σέβονται τα χρήματα των δημοτών, αυτοί έλεγαν ψέματα, έκρυβαν στοιχεία, έδειξαν βαριά αμέλεια στην διαχείριση των συμφερόντων του δήμου, κατασπατάλησαν χρήματα που δεν τους ανήκαν, και κυρίως δεν σεβάστηκαν κανέναν, παρά μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι (και πάλι σας τονίζω ότι είναι προσωπική μου άποψη), όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μιλούν και να διεκδικούν τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος, αλλά αν είχαν λίγο τσίπα επάνω τους, έπρεπε να ντρέπονται να σηκώσουν το κεφάλι τους να αντικρίσουν τον οποιονδήποτε δημότη. Σήμερα ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικούν. Είναι άραγε τυχαίο που η Ελλάδα έφθασε σ' αυτό το χάλι; 

Εσείς κε Τσιαουσίδη συμφωνείτε με την τακτική να αφήσει κάποιος δήμαρχος "καμμένη γη" στην επόμενη διοίκηση γιατί δεν τον προτίμησαν με την ψήφο τους οι δημότες; Συμφωνείτε με την λογική να κάψουμε όλο το πετρέλαιο, ή να ξοδέψουμε όλα τα χρήματα ενός ΚΑΠΗ στα γλέντια για να μην έχει η επόμενη διοίκηση χρήματα για να φανεί αδύναμη να βοηθήσει τους ηλικιωμένους; Συμφωνείτε να αφήνουνε απληρωτους εργαζόμενους ή να μη πληρώσουνε τις δανειακές οφειλές, για να τα πληρώσει η επόμενη διοίκηση και μάλιστα αυξημένα. Συμφωνείτε με την ερήμωση του δημαρχείου από εργαζόμενους την 1-1-2011; Συμφωνείτε με το εγκληματικό οικονομικό έλλειμμα στον Δήμο μας; Αλήθεια πως σας φαίνεται όταν κάποιοι που μιλούσαν για πλεόνασμα 3.000.000 ευρώ, σήμερα να έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή στο έλλειμμα του δήμου μας;
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα που σύντομα θα μάθετε με λεπτομέρειες κε Τσιαουσίδη για εμένα είναι "εγκλήματα" που ήδη έχουν συνέπειες στην καθημερινότητά μας και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας. Και σ' αυτά τα "εγκλήματα" δεν θα έπρεπε κανείς πλέον να δείχνει ανοχή και να δίνει συγχωροχάρτια.
Σας ζητώ συγνώμη για το θυμό που βγάζω, αλλά ειλικρινά είμαι αγανακτισμένος σε κάθε είδους κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση που μας έχει πάει πίσω πολλά χρόνια και υποχρεώνουν τα παιδιά μας (που δεν φταίνε σε τίποτε) να έχουν ένα χειρότερο μέλλον απ' ότι είχαμε εμείς. Θλίβομαι όταν σήμερα από τα 10 αιτήματα που δέχομαι και τα 10 είναι για εύρεση εργασίας, σε ένα τέτοιο προνομιακό μέρος που ζούμε, που θα έπρεπε να σφύζει από επισκέπτες και να έχει μηδενική ανεργία. Εκνευρίζομαι όταν σήμερα αντί να μιλάμε για ανάπτυξη του τόπου μας, για επενδύσεις, για ένα κοσμοπολίτικο μέρος, αγωνιούμε να εξυπηρετήσουμε την καθημερινότητα και να κλείσουμε τρύπες που άφησαν κάποιοι, επειδή δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Και αυτοί που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους σήμερα είτε είναι είτε θέλουν να είναι στον "αφρό" και στο απυρόβλητο και μάλιστα να διεκδικούν και να κρίνουν ότι δεν γίνονται κάποια πράγματα που δεν τα έκαναν τόσα χρόνια που ήταν στην διοίκηση. Αλλά ευθύνη έχουν και όσοι, χωρίς να σκεφτούν, χωρίς να το "ψάξουν", ακολουθούν τέτοιους ανθρώπους. Γιατί άραγε δεν θέσατε το ίδιο ερώτημα στον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας, όταν αρνήθηκε να δώσει ένα τέτοιο χώρο στην αντιπολίτευση; (Το ερώτημα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εσάς κε Τσιαουσίδη, αλλά σε όσους ακόμα και σήμερα ακολουθούν και στηρίζουν τον πρώην δήμαρχο). Ρωτήστε τον αν, σήμερα θεωρεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης πιο σημαντικό, απ' ότι την προηγούμενη 4ετία;

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό σημαίνει ότι είμαι πρόεδρος όλων των Δημοτικών Συμβούλων που καλώς ή κακώς ψήφισαν οι δημότες. Και είναι αλήθεια ότι ο κόσμος επιθυμεί πλέον ουσιαστικό έργο και ουσιαστική συνεργασία και συμμετοχή όλων. Και αυτό πρέπει να γίνει . . . και θα γίνει . . . στην ώρα του

Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου