ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ζώης: Στον «αέρα» το «ΕΛΛΑΔΑ».

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ», «που θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή του «Καλλικράτη», στηλιτεύει με ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης. «Μήπως η καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία διασφάλισης χρηματοδότησής του με 4 δις ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Υπουργός», αναρωτιέται ο κ. Ζώης και ζητά να κατατεθούν τα προσχέδια που υπάρχουν.
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι παρότι «σύμφωνα με το άρθρο 281 του ν. 3852/2010, η υποστήριξη του Καλλικράτη, θα γίνει ιδίως μέσα από το Πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.», το οποίο προϋποθέτει 1 Π.Δ. και 3 Υ.Α. που έπρεπε να έχουν εκδοθεί ως τις 31.12.2010, δύο μήνες περίπου μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας ούτε έχει γίνει τίποτα ,ούτε έχει δοθεί κάτι στη δημοσιότητα, ενώ οι ΟΤΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής και λειτουργικής κατάρρευσης».

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά πότε επιτέλους θα εκδοθούν τα Π.Δ. για τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (την Ένωση Περιφερειών και την Κεντρική Ένωση Δήμων) που έπρεπε να είναι έτοιμα από 1.1.2011 και πού οφείλεται η καθυστέρηση αυτή που έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι ΟΤΑ να αντιδράσουν και να ανταποκριθούν στον θεσμικό τους ρόλο;πηγή:www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου