ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται η «Ευφυής Θεσσαλονίκη»

Η αναγκαιότητα υλοποίησης της δράσης «Ευφυής Θεσσαλονίκη», η οποία στοχεύει στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και στην τόνωση της τοπικής αγοράς, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων στο εμπορικό κέντρο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων θα μπορεί ο πολίτης/επιχειρηματίας να συνδεθεί στο διαδίκτυο δωρεάν μέσω Η/Υ, κινητού τηλεφώνου και άλλων έξυπνων συσκευών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να γίνεται χρήση των διαδραστικών υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό και θα παρέχονται μέσω του ιστότοπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα αξιοθέατα/σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα εστίασης, παροχής υπηρεσιών, εμπορίου, εφημερεύοντα φαρμακεία-νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. Ταυτόχρονα θα μπορεί να επιλέγει σχεδιασμό διαδρομής μεταξύ δύο σημείων συνδυάζοντας πληροφορίες για δρομολόγια ΜΜΜ, επιχειρήσεις ενοικίασης μεταφορικών μέσων, πιάτσες ταξί και ενημερωτικά μηνύματα μέσω κινητής τηλεφωνίας και ενημερωτικών πινακίδων για τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε τη χρησιμότητα της πρωτοβουλίας και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ωρίμανσή της, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για την ένταξη του σχετικού έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013».
πηγή:www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου