ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μάχη για την εκλογή προέδρου στο ΔΣΘ

Κορυφώνεται η αγωνία στους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι αύριο και την ερχόμενη Τρίτη θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου τους.
Την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διεκδικούν ο Μανόλης Λαμτζίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι», ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε 728 ψήφους και ποσοστό 17,11%. Αντίπαλός του θα είναι ο Νικόλαος Βαλεργάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε 680 ψήφους και ποσοστό 15,98%. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι μίλησαν στον «Α» για τη σημασία και το στίγμα των εκλογών για την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Ο Μ. Λαμτζίδης
«Από το αποτέλεσμα του β' γύρου που έχει σκοπό την ανάδειξη προέδρου για το ΔΣΘ θα εξαρτηθεί εάν ο σύλλογος θα προσφερθεί ως τρόπαιο σε μια κομματική ηγεσία ή θα παραμείνει ως ένα ζωντανό κύταρο της τοπικής κοινωνίας στα χέρια των δικηγόρων. Θα εξαρτηθεί εάν εξακολουθεί να παίζει ενεργό ρόλο σε επίπεδο ολομέλειας των προέδρων, όσον αφορά την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων του Δικηγορικού Σώματος. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης αύριο (σ.σ.: σήμερα) και την Τρίτη καλούνται με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησης του συλλόγου να επιλέξουν όχι μόνο ποιον πρόεδρο θέλουν αλλά και τι είδους πρόεδρο και τι είδους σύλλογο», ήταν η δήλωση του Μανόλη Λαμτζίδη.

Ο Ν. Βαλεργάκης
«Είναι πολύ μεγάλη η σημασία αυτών των εκλογών για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε μπροστά στο νόμο για τη δήθεν ''απελευθέρωση'' του δικηγορικού επαγγέλματος και είναι γνωστό και στον πιο αδαή ότι το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι κλειστό, όπως προσπαθεί να υπονοηθεί. Επιπλέον, στο επόμενο τετράμηνο θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα τα οποία θα εξειδικεύσουν το νόμο και τα νέα διοικητικά συμβούλια θα κληθούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση του κύρους του δικηγόρου στην κοινωνία και η βελτίωση της καθημερινότητας στα δικαστήρια, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτά που πρέπει για να υπερασπιστώ με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου», δήλωσε ο Νικόλαος Βαλεργάκης.πηγή:Αγγελιοφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου