ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Γιατί αποκρύπτεται η αλήθεια ;

Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης
Αγαπητέ αναγνώστη ,
Στο Νόμο 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη) και συγκεκριμένα στο άρθρο 267 παρ. 3 γράφει: ΄΄ Οι απολογισμοί και ισολογισμοί των πρωτοβάθμιων δήμων και κοινοτήτων που συνενώνονται , έτους 2010 ή παλαιότερων ετών , υποβάλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το νέο δήμο ΄΄ .
Τούτο σημαίνει πως ο νεοσύστατος Δήμος Θερμαϊκού είναι υποχρεωμένος να συντάξει και να υποβάλλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο τους ισολογισμούς των πρώην Δήμων Θερμαϊκού , Μηχανιώνας και Επανομής .
Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα :
1 . Έχουν συνταχθεί και σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι ισολογισμοί του 2010 , ναι ή όχι ;
2 . Εάν ναι , γιατί δεν δόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους τουλάχιστον προς ενημέρωση ;
3 . Τι θέλει να κρύψει η Δημοτική Αρχή μ’ αυτή της την ενέργεια ;
4 . Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτή την υποχρέωση του Δήμου ;
5 . Εάν όχι , πότε σκοπεύει να τους συντάξει και να τους υποβάλλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο η Δημοτική Αρχή ;
6 . Θα τους δώσει στους Δημοτικούς Συμβούλους και στη Δημοσιότητα για την ενημέρωση τόσο των Δημοτικών Συμβούλων όσο και των Δημοτών ;
Γνωρίζω την αντιπάθεια , τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των άλλων πρώην Δημάρχων , για τα blogs αφού βγάζουν στην επιφάνεια αυτά που εκείνοι θέλουν να κρύψουν . Όμως θέλω να τους υπενθυμίσω πως και οι bloggers , στους οποίους δε θέλουν να αναφέρονται στα Δημοτικά Συμβούλια , είναι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου και πάνω απ’ όλα δημότες του Δήμου που αυτοί Διοικούν . Δηλαδή είναι συνδημότες τους . Και έχουν κάθε δικαίωμα στην ενημέρωση και τις διαφανείς διαδικασίες .
Απορώ μάλιστα από τη στάση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης , να μην επικαλούνται διάφορα δημοσιεύματα , όταν οι Έλληνες βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο επικαλούνται διάφορα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου . Όταν η ίδια η δικαιοσύνη , με αφορμή δημοσιεύματα , παρεμβαίνει και επιλαμβάνεται των θεμάτων . Είναι ντροπή ; Είναι μεμπτό ; ή μήπως επειδή ο κ. Οικονομίδης εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τους δικούς του λόγους υιοθετήθηκε απ’ όλους .
Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει ενημέρωση τουλάχιστον του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου