ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ..

Δευτερόλεπτα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ." Τσούχτρα"

Ζωντανή μουσική 24 ώρες.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Φώτιος Στάθης
Πολιτικός Μηχανικός*
Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φάνηκε καθαρά ότι η χώρα μας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα και ότι ο λαός της και η νοοτροπία μάλλον ελάχιστα.
Πως βγάζω το συμπέρασμα αυτό; Θα επικεντρωθώ στον χώρο της δικής μας τοπικής κοινωνίας του Δήμου Θερμαϊκού για να μην πλατειάζω. Οι ίδιοι πολιτικοί με τα ίδια στελέχη και με τα παλιά μυαλά διεκδίκησαν και κάποιοι από αυτούς ανέλαβαν και πάλι την διοίκηση με σημαία την "εμπειρία" τους. Οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι και οι υπερβολές και οι σπατάλες δεν έλειψαν. Οι πολιτικοί μας δείχνουν να μην έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να ασχολούνται με τα μικροσυμφέροντα. Συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών και οι πολίτες συνεχίζουν να αναμένουν ο "δικός" τους πολιτικός να τους υποστηρίξει και να τους "βολέψει". Εξακολουθεί να απουσιάζει η συλλογική προσπάθεια για επιτυχία συγκεκριμένων στόχων προς όφελος όλης της κοινότητας και την πατρίδας μας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σκύψουμε το κεφάλι και με σοβαρότητα ο καθένας να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το καθήκον μας και όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα και την θέση της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει πια η εύκολη οδός.
Ένας από τους σημαντικότερους τομείς είναι η παιδία μας. Οι εκπαιδευτικοί ας πάψουν να ασχολούνται με τις εθνικές εορτές και τις παρελάσεις και να παράγουν περισσότερο πραγματικό έργο διδασκαλίας. Οι περισσότεροι γονείς άλλωστε δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια. Εάν δεν βελτιωθεί ο τομέας αυτός, τα παιδιά μας δεν θα έχουν στο μέλλον δυνατότητα να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.
Δεν έχουμε τίποτα πια να προσδοκούμε και να αναμένουμε από τους πολιτικούς μας οι οποίοι έχουν χάσει τον έλεγχο. Έχουν χάσει τον έλεγχο της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης, ακόμα και της ίδιας της χώρας που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Να αλλάξουμε όλοι μας ατομικά και όλοι μαζί. Δουλεύοντας συλλογικά και δείχνοντας σεβασμό στους συμπολίτες μας με σκοπό το κτίσιμο μιας Ελλάδας με βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας και για τις μελλοντικές γενιές. Να το πάρουμε πατριωτικά - γιατί χανόμαστε.*20.11.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου